Cikkek, érdekességek

Még szerződhet 2019-re

Még szerződhet 2019-re!

Van egy jó hírünk, még nem késtél el! A Hello Ház Kft. továbbra is vállalja új építésű családi házak 2019-es kulcsrakész átadását, az 5%-os ÁFA kulcs mellett. Erre viszont nem sok időd maradt, így sietned kell!

Még szerződhet 2019-re

Miért kell sietned?…

5%-ról 27%-ra emelkedik az építés ÁFA-ja: A 2016 óta érvényes kedvezményes lakás áfa az új építésű ingatlanokkal összefüggő általános forgalmi adó mértékét csökkentette 27%-ról 5%-ra. Az elmúlt hetekben azonban számos hír látott napvilágot, amelyek egyértelművé tették a kormány szándékát: ezt a kedvezményt csak 2019. december 31-ig lehet igénybe venni. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2020. január 01-ét követően újra 27%-ra nő a lakás áfa.

Szigorodnak az energetikai szabályok: Sajnos az ingatlanok áremelkedését a jövőben nem csak a piac profit éhsége válthatja ki, hanem a jövőben egyre inkább szigorodó energetikai szabályozások is. Ez azt jelenti, hogy 2021 után a lakóingatlan használatbavételi engedélyét csakis abban az esetben állítja ki a hatóság, ha közel nulla energiaigényű ház kerül felépítésre, valamint az energiaellátás szükségletét legalább 25%-ban megújuló forrásból fedezi a családi ház (napelemhőszivattyú stb.).

Szigorodnak a hitelfelvételek: A szigorítás várhatóan 2018. október 1-től lép életbe, és a jövedelemarányos hitel-törlesztőrészlet maximumára vonatkozó szabályozást fogja érinteni, ami konkrétan megfelezi az ügyfél által vállalható törlesztőrészlet mértékét, legalábbis az 5-10 évnél rövidebb kamatperiódusú hitelek esetében. Jelenleg nettó 144.000 forint fizetéssel rendelkező személy 11 milliós hitelt vehet fel 17 évre havi 72.000 forint törlesztővel, azonban 2018. október 1-től már ugyanekkora hitel felvételéhez legalább havi nettó 205.000 forint jövedelem szükséges.

Emelkedik a CSOK összege: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón jelentette be 2018. július végén, hogy az 5.000 fő alatti települések esetében emelkedik a családi otthonteremtési kedvezmény összege. Mivel a 2013 óta tapasztalható ingatlan áremelkedés 2016-ban a CSOK bevezetését követően indult csak igazán növekedésnek, a piaci elemzők azt vizionálják, hogy az intézkedés további drágulást fog eredményezni az új építésű ingatlanok piacán. Ennek oka, hogy a kivitelező cégek központja általában megyeszékhelyen vagy a fővárosban található, ami a székhelytől messzebb elhelyezkedő 5.000 fő alatti települések esetében az építőanyagok és munkaerő szállítása miatt több időt, illetve nagyobb anyagi terhet jelent a vállalkozók számára, ami viszont kihat a közelben lévő építkezések árképzésére is.

Emelkedik az építőanyag ára: A piac mindig is úgy működött, hogy amire igény van annak emelik az árát, amire nincs annak viszont csökkentik. Jelenleg például magas a kereslet a falazati égetett kerámia-termékek iránt, így ezek ára már 2017-ben 35%-al emelkedett. Ezen felül a fehér falazati anyagokból mintegy 25%-kal adtak el többet a hazai gyártók, ezzel két számjegyűre nőtt a bővülés a hőszigetelőanyagok piacán is – derül ki a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) összefoglalójából.

Munkaerőhiány: Az építőiparban számtalanszor felmerülő probléma, hogy munkaerőhiány lép fel, vagy egyáltalán nem találunk megfelelő szakembereket az adott munka elvégzésére. A megmaradt munkaerő viszont magasabb bért kér az adott munkáért, ami további drágulást eredményezhet. A legkorábbra visszavezethető ok valójában az iskolapadban kezdődik, hiszen köztudott, hogy a magyar oktatási rendszerben a szakképzés terén igen fokozott figyelmet fordítanak az elméleti és kevésbé hasznos tárgyakra, mindezt annak rovására, hogy a gyakorlati tárgyakra már sem idő, sem energia nem marad.

Folyamatosan emelkednek az ingatlanárak: 2013 óta folyamatosan nő a használt és új építésű ingatlanok ára, ami piaci elemzők szerint még közel sem érte el a csúcspontját, köztük a fentebb taglalt indokok miatt. Nagyon jó példa erre, hogy cégünk 2015-ben még bruttó 160.000 forintos áron épített nettó (hasznos) 1 m²-t, ami jelenleg (2018.08.) 295.000 forintnál jár.

Emelkednek az albérletárak: Sajnos az albérletek ára szoros párhuzamban van az ingatlanok áraival, így minél több időt töltünk albérletben annál több pénz dobunk ki az ablakon. Erről bővebben itt olvashatsz.

…Mert minél tovább vársz, annál drágábban tudsz majd építkezni.

 

Icon

Előfinanszírozás

Ár-garancia

Idő-, és minőség garancia

Mit kínál a Hello Ház Kft.?

Előfinanszírozás: Ez röviden annyit tesz, hogy cégünk nem kér előre pénzt az építkezés megkezdéséhez. Nálunk elég a szerződést aláírni, fizetni pedig csak akkor kell ha megkezdtük az építkezést és elkészültünk az adott ütemmel. A Hello Ház kft. saját tőkéjéből finanszírozza az építkezések ütemeit, ezért alapvető fontosságú számunkra, hogy Megrendelőnk (és esetlegesen megbízott műszaki ellenőre) elégedett legyen. Ha nem lenne elégedett nem fizetné ki az adott ütemet. Éppen ezért nagyon odafigyelünk a minőségi, határidőre történő munkavégzésre.

Ár-garancia: Nálunk nincsenek apróbetűs részek és tartjuk magunkat a szerződött árhoz, vagyis rejtett költségek nélkül pontosan annyit fizetsz, amennyit a szerződésben leírtunk.

Idő-, és minőséggarancia: Hello Ház Kft. mindig is törekedett arra, hogy a szerződésben meghatározott idő-garanciának eleget tegyen. Ez röviden annyit jelenti, hogy ha nem a megbeszélt időpontra készül a megrendelt családi ház, akkor a Hello Ház Kft. kötbért fizet a megrendelőnek.

9 hozzászólás

 1. Süvegesné Kurai Mónika

  Tisztelt HelloHáz!
  Érdeklődni szeretnék, hogy még mindig lehet-e szerződni 2019-re?Ha igen, akkor szeretnénk árajánlatot kérni. Az elképzelésünk egy nettó 100 nm-es ház, 4 szoba+ nappali, amerikai konyhás egy fürdővel és 2 db wc-vel. Szeretnénk a CSOK-t igénybe venni. Válaszukat előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Süvegesné Kurai Mónika

  • Andrássy Attila

   Kedves Mónika!

   Igen, még van pár helyünk így lehet szerződni 2019-re. Amennyiben rendelkeznek saját telekkel és a közmű a telken belül van, akkor a Hello Ház Prémium műszaki tartalommal bruttó 29.500.000 forintért tudnánk felépíteni egy nettó 100 nm-es családi házat.

   Ajánlom szíves figyelmébe a Boglárka utcában építendő házainkat:

   http://hellohaz.hu/elado-telek-kecskemet/

 2. Csapó Brigitta

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Érdeklődni szeretnék egy 100 m2-es ház könnyű ill.tégla felépitése mennyibe kerül?
  Köszönettel :
  Brigi

  • Andrássy Attila

   Kedves Brigitta,

   Mi csak téglaházat építünk, ennek okáról pedig itt írtunk:

   http://hellohaz.hu/konnyuszerkezetes-haz-vagy-teglahaz/

   Amennyiben rendelkeznek saját telekkel és a közmű a telken belül van, akkor a Hello Ház Prémium műszaki tartalommal bruttó 29.500.000 forintért tudnánk felépíteni egy nettó 100 nm-es családi házat.

 3. Sztojka Róbert

  Tisztelt Uram!
  Arról, érdeklődnék, hogy esetleg van e még hely a naptárukban, illetve, hogy csak Kecskeméten építkeznek e?
  Egy nettó 150nm-es családi ház az elképzelésem Gomba településen (Pest megye).
  A tervdokumentációk és a közművesített telek adottak.
  Köszönöm válaszát!
  Sz. Róbert

 4. Vajkai Zoltán

  Tisztelt Építtető!
  Érdeklődni szeretnék, hogy Budapesten, meglévő telekre mennyiből építtethető egy kb 65 m2-es 1+2 fél szobás ház? Vállalják-e meglévő ház bontását?
  Válaszukat köszönöm!

  • Szakacs Agnes

   Tisztelt epitteto!

   Osszkozmuves telekre, Oriszentpeteren szeretnek arajanlatot kerni, 70m2 haz epitesere.
   Koszonettel !

 5. Ekkerné Koszó Indira

  Tisztelt Építtető! Budapesten 100 nm- es szintes házat szeretnénk építtetni.Telek ,közmű adott. Csokkal. Kb mennyibe kerülne?

 6. Sándor Gábor

  Tisztelt HelloHáz!
  Érdeklődni szeretnék, hogy még mindig lehet-e szerződni 2019-re?Ha igen, akkor szeretnénk árajánlatot kérni. Az elképzelésünk egy nettó 100 nm-es ház, nappali és min. 3 különálló szoba+1-2 mellékhelyiség. Szeretnénk a CSOK-t igénybe venni, valamint van-e lehetőség csak szerkezetkész ház építtetésére? Ez mennyivel csökkentheti a végleges árakat? Válaszukat előre is köszönöm.!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.