generálkivitelezés Kecskemét folyamat banner

Generálkivitelezés Kecskemét és környékén a HelloHázzal

Generálkivitelezés Kecskemét 35 kilométeres körzetében

Generálkivitelezés Kecskemét és környékén? Ez a feladat sok kihívást rejt magában. Az alföldi régió rengeteg nagy befektetés célpontja, ami azt jelenti, hogy a lakossági célokat kiszolgáló építkezések is nagyon felpörögtek az elmúlt években. Nem csak a [CSOK], de számos ipari beruházás, valamint az egyre javuló átlagjövedelem is hatással van az ingatlanárak meredek emelkedésére. A megváltozott ingatlanpiaci körképet látva számos vállalkozó figyelmét keltették fel az építőiparban rejlő lehetőségek. Ennek eredményeképp országszerte szaporodnak gomba módjára a generálkivitelezők. A régebbi, jól ismert építőipari vállalkozók mellett egyre gyakrabban jelennek meg a mesterségesen alacsony árakkal csábító új szereplők.

generálkivitelezés Kecskemét folyamat ábra

Az ilyen, és ehhez hasonló etikátlan piaci magatartás nagyon sokba kerülhet az óvatlan építkezőknek, így ma még fontosabb, hogy stabil háttérrel rendelkező, jó nevű generálkivitelezőre bízzuk a pénzünket. A helyzetet azonban tovább bonyolítja, hogy az új trendek és előírások nagyban befolyásolhatják a házastársi vacsora mellett elképzelt családi fészket. Mindezek miatt ebben a cikkben vezetjük végig olvasóinkat a generálkivitelezés árkos-bokros teendőin, és megvizsgáljuk a kérdést: miért is érdemes még mindig építkezni?

Generálkivitelezés Kecskemét – Megéri most építkezni?

Az álom-otthon birtoklását szorgalmazó vágy kultúra-, és korszakfüggetlen. Nem tudunk olyan történelmi időszakot felidézni, ahol az adott személy / csoport céljai között ne kapott volna kiemelt figyelmet az otthonteremtés. Éppen ezért nem túl meglepő, hogy a 2008-as pénzügyi válságból kilábaló magyar gazdaság ma egy építkezési-boomnak ad otthont. Ennek eredményeképp a hazánkban generálkivitelezésre rendelkezésre álló erőforrások közel 100%-a lekötött, a szakember hiány az egekbe emelkedett. Néhány előrejelzés azonban már borúsabb képet fest a jövőről, és a jelenleg kedvező építőipari környezet leértékelődését prognosztizálják. Ezek az előrejelzések nem alaptalanok, hiszen a Kormány-oldal részéről több ízben is hangsúlyozták: a kedvezményes lakás-áfa korszaka 2019. december 31. napjával véget fog érni. Vagyis, hogy 2020. január 1-től újra a korábbi 27% százalékos ÁFA kulcsot kell megfizetnie minden építkezőnek a jelenleg érvényben levő 5% helyett. Ez azonban még csak a lejtmenet kezdete, mivel 2021-ben lép jogerőre az új építésű ingatlanokra vonatkozó energetikai szabályok szigorítása. Ez utóbbi már nem fog megelégedni a jelenlegi épületenergetikai hatékonysági mutatókkal, hanem közel passzívház-minősítésű ingatlanokat fog megkövetelni. Ennek a két tényezőnek együttes hatására számottevő mértékben fognak növekedni a generálkivitelezéssel összefüggő költségek. A végeredmény a mostanit is meghaladó árnövekedés, ami minden valószínűség szerint kedvét fogja szegni a jelenlegi építkezési kedvnek. Mindezek fényében azt javasoljuk, hogy akik építkezést forgatnak a fejükben, minél előbb hozzák meg a szilárd elhatározást és válasszák a HelloHázat generálkivitelezőjüknek, ugyanis még mindig vállaljuk új építésű családi házak 2019-es kulcsrakész átadását, az 5%-os ÁFA kulcs mellett.

Generálkivitelezés Kecskemét – Mekkora kihívás egy új családi ház felépítése?

Szakmabeliként pontosan tudjuk, hogy egy új családi ház felépítése minden esetben komoly kihívást jelent. Ez kiváltképp azok esetében igaz, akik a lehető legkomolyabban gondolják azt, hogy a jövőbe kívánnak befektetni. A magunk részéről azt mondhatjuk, hogy a HelloHáznál abban hiszünk, hogy egy családi ház felépítése során értéket teremtünk, így ehhez méltó elkötelezettséggel hajtjuk végre a ránk bízott generálkivitelezést. Ennek érdekében mindenre kiterjedő támogatást biztosítunk a kedves ügyfeleink részére, ami a házterv elkészítésével kezdve, a generálkivitelezésen át, egészen a szükséges engedélyek beszerzéséig magába foglal minden munkafolyamatot.

[one_third]
Icon

Előfinanszírozás

[/one_third]

Ár-garancia

[one_third_last]

Idő-, és minőség garancia

[/one_third_last]

Ezen felül a HelloHáz előfinanszírozási konstrukciójában biztosítja azt, hogy az építkezésre szánt összeg az adott ütem végrehajtásáig ott marad, ahol a legjobb helyen van: a megbízónál. Tehát egyetlen forintot sem kérünk a még el nem végzett munkálatokért, vagy a szükséges építőanyagok lefoglalásáért. Ez azt jelenti, hogy a HelloHáz által koordinált generálkivitelezés során csak a már elvégzett munkálatokat, és a beépítésre került építőanyagokat kell megfizetni. Összegezve: a cégfilozófiánk alapja, az ügyfélközpontú szemlélet gyakorlati alkalmazása. Tapasztalataink szerint ez a szemlélet nagyban elősegítheti, hogy a generálkivitelezés egy örömteli várakozás legyen, a bosszúságokkal teli házépítési-maraton helyett.

Generálkivitelezés Kecskemét – Hogyan fog felépülni a házam?

Egy új családi ház felépítése több egymásra épülő folyamatból tevődik össze, a végeredményt pedig nagy mértékben fogja befolyásolni azt, hogy mennyire gondosan került végrehajtásra az építkezés adott szakasza. Szerencsére ezek a szakaszok nagyon jól körülírhatóak, emiatt könnyen meghatározhatjuk, hogy milyen jellegű szakértelemre kell támaszkodnunk a tervezés során. A következő néhány pont ehhez a tervezéshez fog segítséget nyújtani.

  • Az építkezés anyagi tervezése

Az anyagi tervezés az építkezés egyetlen ingyenes szakasza. Ennek ellenére, ezt rengetegen csak elnagyoltan képzelik el, sokan pedig teljesen elhanyagolják. Gondos előtervezés hiányában szinte borítékolható a kiadások kontrollálhatatlan növekedése. Ez különösen régiónkra igaz, hiszen a generálkivitelezés Kecskemét és környékén ma kifejezetten drágának mondható, az árak még napjainkban is tovább emelkednek. Mindezeket figyelembe véve nagyon gondosan fel kell térképeznünk, hogy mekkora anyagi mozgástér áll rendelkezésünkre. Az első komolyabb kiadást az építkezési telek megvásárlása fogja jelenteni, ami bizonyos esetekben a teljes költségvetés 25-30%-át is magába foglalhatja. Ezt követi a családi ház tervezése, amelyet a HelloHáz ügyfelei számára díjmentesen biztosítunk, de minden más esetben érdemes közel 500.000 Ft-os kiadással számolni. A tervezéssel párhuzamosan érdemes a telket előkészíteni a munkálatok megkezdéséhez, ez magába foglalja a szükséges rendezési, és közműelőkészítési munkálatokat is. A házterv elkészültét követően megkezdődhet a generálkivitelezés legköltségesebb szakasza, az építkezés. Ezen kívül még figyelembe kell vennünk, hogy a kulcsrakész állapot nem foglalja magába a bútorok beszerzését, azok szállítását és összeszerelését. Ebből a tételből a legköltségesebb elem a gépesített konyhabútor, amelynek átlagos ára br. 1.000.000 Ft, továbbá a hálószobák, a nappali, stb. berendezésére érdemes még legalább 500.000 Ft-tal számolni. Ökölszabályként azt javasoljuk, hogy az így végrehajtott kalkuláción felül képezzünk még egy, a teljes költségvetés 10-15%-ának megfelelő összegű tartalékot, ami kellő mozgásteret biztosít az esetleges módosítások miatt jelentkező plusz költségek finanszírozására.

  • A telek kiválasztása

A pénzügyi előtervezés mellett sokan a megfelelő építési telek kiválasztásának fontosságát is alulértékelik. Ennek ellenére a lokáció alapjaiban fogja meghatározni az adott ingatlan későbbi értékét. Szerencsére a HelloHáz több olyan építkezésre előkészített telekkel is rendelkezik, amelyek az adott egyéni preferenciák figyelembevételével ideális területet biztosíthatnak az új családi ház felépítésére. Ezen felül szakértőnk abban az esetben is segíthet a megfelelő telek kiválasztásában, ha a kínálatunkban nem található az adott igényeknek megfelelő megoldás. Ezzel időt, energiát és rengeteg előre nem kalkulált költséget spórolhatunk meg. A generálkivitelezés Kecskemét és környékén sajnos számos buktatót rejthet magában, hiszen a rosszul felmért talajszerkezet nagyban megdrágíthatja az építkezés első mérföldkövét, az alapozást. További bosszúságot okozhat, ha az adott telek HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) szerinti besorolása csak rosszul tájolt ház felépítését teszi lehetővé. Mindezeken felül még számos kellemetlenség bújhat el a laikus szeme elől, de az éber szakértő felhívhatja ezekre a figyelmet.

  • A ház tervezése

Amennyiben rendelkezésre áll az ideális telek, akkor elérkezett a házzal szemben megfogalmazott elvárások formába öntésének ideje, ami magába foglalja a preferált építési technológia (könnyűszerkezetes vs. téglaház) kiválasztását is. A HelloHázzal építkezők számára a téglából készült házakat készítünk, amelyeket nem csak az élhetőség, de az átgondoltság és a praktikum jegyei is áthatnak. Ettől függetlenül az egyedi igényeket magába foglaló terveket is el tudjuk készíteni, ráadásul mindezt ügyfeleink részére teljes egészében díjmentesen. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy sokan nagyon konkrét elképzeléssel keresik meg a HelloHázat. Ezek az elképzelések remek alapot szolgáltathatnak a terv végleges formájához, de sok esetben nem vesznek figyelembe olyan telekadottságokat, mint például a beépíthetőség mértéke. A beépíthetőség mértéke egy százalékban megadott szám, ami elnevezésének megfelelően azt fogja megadni, hogy az adott terület hány százalékára építhetünk. A közhiedelemmel ellentétben, ez nem az adott családi ház lakható alapterületét (nettó négyzetméter), hanem a falakkal körbezárt területét (bruttó négyzetméter) jelenti. Emellett gyakori hibát jelent az is, hogy az építkező több szintes családi házat képzel el annak ellenére, hogy az adott területen a maximális építménymagasság erre nem ad lehetőséget. Ez a néhány sor ékes bizonyítéka annak, hogy egy jó tervező szakértelmére elengedhetetlen szükség van.

  • A ház építése

Az építkező szemszögéből egyetlen fontos kérdés merül fel a generálkivitelezővel szemben: mikor éri el a költözhető állapotot a ház? Általánosságban elmondhatjuk, hogy az első kapavágástól a kulcsrakész állapotig 6-8 hónap telik el, amely az időjárástól függően hosszabb, de akár rövidebb is lehet. Azonban az első kapavágást meg kell, hogy előzze a szükséges építőanyagok beszerzése. Ez egy újabb fontos állomás, hiszen az építőanyagok színvonala alapjaiban fogja meghatározni egy családi ház használati értékét. Ezért büszkén mondhatjuk, hogy a HelloHáz szakemberei csak minőségi anyagokkal dolgoznak, és ezt remekül visszatükrözi, hogy az általunk felépített házak a Wienerberger Mesterház Minősítését is megkapják. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy több oldalas kontrollista segítségével minden munkafolyamatot rögzítünk, és a Wienerberger szakértőjével minősíttetünk. Ezzel a megoldással egyedülálló garanciát vállalunk a HelloHáz által épített házak minőségéért. Esetünkben azonban nem csak a felhasznált anyagok, de a végrehajtott kivitelezési munkálatok is első osztályúak. Ezt annak köszönhetjük, hogy remek mesteremberek kipróbált munkamódszerével dolgozunk. Az építkezés végeredménye a kulcsrakész ház.

  • A beköltözés előtt

Mielőtt rendeltetésszerűen használatba vennénk az adott családi házat, néhány utolsó simítást el kell végeznünk. A HelloHáz megrendelőinek viszonylag egyszerű dolga van, hiszen számukra elintézzük a használatba vételhez szükséges engedélyeztetési feladatokat is, így nekik csak a bútorok beszerzésével, szállításával és összeszerelésével kell foglalkozniuk. Miután minden a helyére került, és az összes szükséges dokumentációval is rendelkezünk, megrendezhetjük a jól megérdemelt házavató ünnepséget.

Generálkivitelezés Kecskemét – Felépült a házam. Van még teendő?

Amennyiben elkészült a ház és az örömteli beköltözésen is túl vagyunk, érdemes még néhány dolgot figyelembe vennünk. A ház gépészeti vezetékezésével mindenféleképp tisztában kell lennünk, mert egy rossz helyre rögzített családi fotó okozhat néhány kellemetlen percet. Azzal is érdemes tisztában lennünk, hogy egy új ház esetében az első fűtési időszakban párolog el a falazatból, aljzatbetonból és a vakolatból a maradék technológiai nedvesség, emiatt nélkülözhetetlen a rendszeres szellőztetés biztosítása. Ezen felül az épület műszaki állapotának felügyeletét is el kell látnunk, továbbá a szükséges karbantartásokat is ütemeznünk kell. Végezetül, de nem utolsó sorban érdemes évente átfogó ellenőrzés segítségével megbizonyosodnunk arról, hogy a gépészet üzemszerűen működik és a tetőszerkezet is teljesen ép.

Generálkivitelezés Kecskemét – Egy házépítés a kezdetektől

  • A ház építése kívülről
  • A ház építése belülről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?