ingyenes házterv készítő program

10 ingyenes házterv készítő program

Napjainkban is javában zajlanak az építkezések valamint a felújítások és egyre többen szeretik elektronikusan vezetni az észrevételeiket, illetve az ügyintézés is sokkal egyszerűbb, de azt már kevesen tudják, hogy valójában mennyi nagyszerű program áll rendelkezésre, ha saját magunknak szeretnénk az otthonunkat megtervezni. A legtöbb program fizetős és picit komolyabb hozzáértést igényel, ámde az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legjobb ingyenes háztervező programot, ami egy kis gyakorlással bizony nagy segítségünkre lehet és a jövőben is biztosan hasznát fogjuk venni.

SMARTDRAW

Az első ilyen a Smartdraw lesz. Nagyon könnyű a használata és amellett, hogy számítógépen használható, még telefonra is letölthető IOS és Android-os verzióban egyaránt. Ez a program grafikus lehetőségeket szolgáltat, emellett diagramok, folyamatábrák és határidők elkészítése is lehetséges a Smartdraw segítségével. Az elkészített és mentett terveket egyszerűen ki lehet nyomtatni, vagy könnyen lehet exportálni is.

SMARTDRAW házterv készítő program

 

ROOM SKETCHER

A room sketcher egy 2D-ben és 3D-ben is használható online program, amivel lehetőségünk van alaprajzot készíteni, továbbá lakberendezni is. Ez az egyik legtöbbek által használt és kedvelt program, napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

HOME BY ME

A következő ingyenesen is letölthető tervező program a Home by me elnevezésű internetes program, amivel kitűnő látványtervet lehet készíteni és igencsak valósághű végeredménye van a 3D-s megoldásnak köszönhetően. Mindamellett, hogy rengeteg funkció áll a rendelkezésünkre, ha esetleg kimerülne az ötlettár, akkor a többi felhasználó által megosztott terveket meg lehet tekinteni és ezáltal ihletet lehet nyerni.

 

HOMESTYLER

Ezzel a programmal készült végeredmény bizony szemet gyönyörködtető látvány lesz, ugyanis ez az egyik szoftver, ami a legélethűbb kinézetű tervezetet nyújtja. Ez egy teljes mértékben otthoni felhasználásra készült program, amivel lehet otthont, irodaházat, vagy apartmant is tervezni. Mivel elérhető telefonon is, ezért, ha esetleg menet közben jön az ihlet, akkor van lehetőség arra, hogy bármikor lehessen módosítani.

 

IKEA TERVEZŐ SZOFTVER

Ez az ikea által létrehozott program nagyon egyszerűen használható és sokak által kedvelt, hiszen lehetőségük van megtervezni és berendezni méretarányosan álmaik otthonát. Mivel ez egy abszolút felhasználóbarát szoftver, ezért nem érdemes kihagyni, ha ház tervezés előtt állunk, vagy a már elkészült otthont szeretnénk tökéletesen berendezni. Ha elkészült a terv, akkor meg lehet tekinteni 3D-s verzióban is, továbbá ki lehet nyomtatni a méretekkel és erre vonatkozó információkkal együtt. A legvégén a program sort kerít egy teljes körű számításra is, ahol minden részlettel együtt fel van az ár tüntetve.

 

MAGYAR HÁZTERVEZŐ

Ez a program a ház külső megtervezésére szolgál, ugyanis az országban található kínálatból segít kiválogatni, hogy a jövőben majd hogyan tudna kinézni az otthonunk a tető és a falszín tekintetében.

 

SMALL BLUE PRINTER ALAPRAJZ ÉS KERT

Nagyon könnyen használható kis online program, ami rendkívül hatékony és bárkinek lehetősége van ezt használni, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség vagy gyakorlat. Az elkészült tervet rögtön ki lehet nyomtatni.

 

ARMSRTONG

Aki építkezett már, az bizonyára szembesült azzal, hogy milyen könnyen el lehet veszni a túlzott kínálatban, főleg, hogyha a dizájnról van szó. Ha esetleg meg is van egy-egy elem színe és stílusa, akkor sem egyszerű feladat összekombinálni a többi részlettel, hogy a legvégén teljes harmónia szülessen meg. Na ezt a programot pontosan erre találták ki, ugyanis lehetőséget biztosít arra, hogy előre meg legyen tervezve a padló, mennyezet, fal és bútorzat színe is, ezáltal elkerülhetőek lesznek a bakik.

 

NCH DREAM PLAN

Ez egy letölthető program, ami abból a szempontból igencsak előnyös, hogy nem igényel állandó és megbízható internetkapcsolatot, ahogyan az a legtöbb konkurens programhoz szükséges. Nem annyira kifinomult, de cserébe nagyon könnyen és széles körűen használható, így bárkinek jól jöhet egy ilyen szoftver otthonra.

SWEET HOME 3D

A Sweet Home 3D egy magyar nyelven is használható szoftver, ami létezik online és letölthető verzióban is. Bőséges választási lehetőség áll rendelkezésünkre, úgyhogy ezt azoknak ajánljuk, akiknek részletesebb tervezés szükséges ahhoz, hogy a szoba megjelenése minden apró dizájn elemet tekintve tökéletes harmóniában legyen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?