házépítés, háztervezés előfinanszírozással

Előfinanszírozott házépítés a HelloHázzal

A kormány családbarát intézkedéseinek köszönhetően – családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), illetékmentesség, felújítási támogatás – egyre nagyobb teher nehezedik az építőiparra és azok dolgozóira. Talán az előbb említett kedvezményeknek és a szakemberek elvándorlásának is betudható, hogy az utóbbi években sokkal nehezebb munkájára igényes szakembert találni felújítás vagy generálkivitelezés kapcsán Kecskemét városában.

Építőipar + rémhírek = Rémítőipar?

Lassan egyre kevesebb azoknak a száma, akik ne hallottak volna legalább egy építkezéssel kapcsolatos rémtörténetet vagy tapasztalták volna maguk is a mesteremberekkel járó nehézségeket. Legyen szó túlárazott munkáról, megbízhatatlan vagy hanyag munkavégzésről, az építőiparnak sajnálatos módon egyre rosszabb híre van hazánkban. Így egyre többen próbálják négy fal között, saját maguk megoldani a házzal járó munkákat és egyre népszerűbbek az otthoni DIY (“Do It Yourself” avagy “Csináld Magad”) megoldások. A népszerű DIY Youtube videókkal kapcsolatban jó, ha tudjuk, hogy ezek az ötletes és sokszor csak könnyűnek tűnő megoldások, legtöbbször építőipari szakemberektől jönnek. Könnyűnek pedig csak akkor mondható egy munka, ha már jó pár év gyakorlás van mögötte. Egy nagyobb projektnél, kellő ismeret és szakértelem hiányában – legyen szó felújításról vagy építkezésről – elengedhetetlen egy olyan partner, aki a generálkivitelezés minden pontját, Kecskemét városában kézben tartja és tapasztalatának köszönhetően megkönnyíti számunkra. 

Honnan tudhatom, hogy a vállalkozás legitim?

A számunkra legjobb vagy ideális generálkivitelező megtalálását nehezíti az is, hogy sok olyan cég van, akik rengeteg pénzt ölnek a marketingjükbe, miközben a generálkivitelezés Kecskemét városában minőségen alul vagy szerződés és számla nélkül valósul meg. Pontosan ezért a referencia munkák, a portfólió és a szerződés alapos áttekintése elengedhetetlen. De még így is számtalan olyan vállalkozás van, akikről sajnos csak munka közben vagy után hullik le a lepel. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a 2010-es években Magyarországon közel 100.000 olyan vállalkozás létezett, amelyek valamilyen úton-módon építőiparral foglalkoztak, és ennek csekély töredéke volt csak képzett, munkájára igényes szakember, vagy vállalkozó. Ugyan ez a szám az utóbbi években laposodni kezdett, de még mindig ellenőrizhetetlenül sok cég próbálja eladni magát és szolgáltatását minőségi szaktudás nélkül. Az igazsághoz hozzátartozik az a szomorú tény is, hogy ez a nagy szám abból is adódott, hogy a legtöbb cégtulajdonosnak mindjárt három cége volt: egy működő, egy csődeljárás alatt álló és egy, ami a működő helyére lép majd, ha az is csődbe megy. Szerencsére mára már sok olyan szervezet vagy egyesület van, akik az építőipari cégek legitimitásával és minőségével foglalkoznak. Ilyen például az Építkezők Országos Egyesülete – Ellenőrző és Minősítő Testülete is, ami nem is olyan régen a HelloHázat Tiszta Státusz besorolásban részesítette, ami azt bizonyítja, hogy sem a vállalkozás, sem annak tulajdonosai vagy vezetői nem voltak érintve (korábban sem esetleg más vállalkozásban) építőipari károkozási vagy fogyasztóvédelmi jogsértés egyikében sem.

Előfinanszírozási konstrukció – nem csak a COVID ellen

Sajnos gyakran még alapos utánajárással sem védhetjük meg magunkat „Murphy-törvényétől”, de 20 éves építőipari múlttal a hátunk mögött, a HelloHáznál hiszünk abban, hogy sikerül majd visszanyernünk az emberek bizalmát, az építőipari szakemberekkel kapcsolatban. Ezzel öregbítve a generálkivitelezés és generálkivitelezők hírnevét Kecskemét városában. Azonban tudjuk, hogy a generálkivitelező kiválasztásánál a cég pozitív hozzáállása vagy hite édes kevés. Pontosan ezért kidolgoztunk egy olyan konstrukciót, amelynél biztosítjuk a megrendelőt, hogy mind az építkezés során használt anyag, mind a befizetett pénz a szerződés és a megbeszéltek szerint kerül felhasználásra.

COVID 19 hatása az építőiparra

Tudjuk, hogy a pandémiás helyzet miatt egyre kevesebben mernek nagyobb beruházásba kezdeni és nem csak azért, mert saját havi bevételük bizonytalan, de a megbízott kivitelező cég jövője is. A HelloHázzal még akkor is biztosítva vagy, ha a céggel történne valami. Hiszen a pénzed a legnagyobb biztonságban, Nálad van! Mivel cégünk nem az új ügyfelek befizetéseiből finanszírozza a már korábban elkezdett építkezéseket, minden egyes építkezés és ház anyagilag is stabil lábakon áll! A teljes generálkivitelezés Kecskemét városában 6-7 ütemre van bontva, ahol is mindig csak az elkészült és átadott-átvett ütemek után kell fizetned, azaz ha a pénz ellenértéke a telken megvalósult és az anyagok beépítésre kerültek. 

A garancia nem csak az elektronikai cikkeknél elengedhetetlen

Abban talán minden – az országban megmaradt – munkájához értő szakember egyetért, hogy sokkal több munka nehezedik arra a kevés megbízható cégre, akik a mai napig a minőségi munkát képviselik. Kétségkívül az egyik legfontosabb szempont otthonunkkal kapcsolatban a nyugalom, amit az otthonunkon végzett munka garanciája nélkül, szinte lehetetlen elérni. Minden általunk épített és a jövőben építendő házunkat „A Mesterház Minősítési Rendszer” biztosítja és egyben garantálja a megrendelőt a minőségi munkánkról.

házépítés, háztervezés előfinanszírozással

Ám a minőség még mindig kevés egy generálkivitelező kiválasztásánál, hiszen a nagy túlterheltség miatt, már egy “szimpla” vízvezeték cserére is alig-alig találni szakembert. Pontosan ezért, cégünk 50 db családi házban maximalizálta a generálkivitelezés számát Kecskemét városában. Ez nem csak azért fontos, mert így nem megy a munka mennyisége a minőség rovására, de ezáltal könnyebben válunk elérhetővé a megrendelőink számára.

Amennyiben a generálkivitelezés cseppet sem egyszerű folyamatát nem szeretnéd önerőből megoldani Kecskemét városában, keresd a HelloHáz csapatát bizalommal.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?