Babaváró hitel TB igazolás online

Babaváró hitel tb igazolás online lekérés

Hazánkban a családalapítás kéz a kézben jár az otthonteremtéssel, így házépítés és családalapítás előtt jó, ha tisztában vagyunk a babaváró hitel tb igazolás online felületének használatával. A jó idő közeledtével egyre többen játszanak el a gondolattal, hogy lakásukat kertes házra cseréljék, hiszen amellett, hogy a kert egy egyre nagyobb érték, az ingatlant már egy ideje az egyik legjobb befektetésnek bizonyult. Szerencsére Magyarországon számtalan támogatás közül választhatunk, megkönnyítve ezzel a házépítés előtt állók dolgát. A 10 millió forintos babaváró hitel 2019. július 1-től igényelhető. A tb igazolás babaváró hitelhez online felületen elérhető, ami megkönnyíti az ügyintézést nem csak a pandémiás időszak alatt, de egy vírusmentes jövőben is. További jó hír, hogy az oep igazolás is ugyancsak online felületen megoldható, így semmi más dolgunk nincs, mint leellenőrizni, hogy megfelelünk-e a feltételeknek és online kitölteni a nyomtatványokat.

Milyen feltételeknek kell megfelelni a babaváró hitel tb igazolás online felületének kitöltéséhez?

Első feltételként fontos megemlíteni, hogy a babaváró hitelt 2022. december 31-ig lehet igénybe venni. 2020 júniusától már két elvált házasfél is igényelheti a babaváró hitelt. A legújabb módosítások szerint már az sem számít, ha az igénylőknek már van egy korábbi házasságból gyereke. A feleségnek legalább 18 évesnek kell lennie, vagy 41 évesnél fiatalabbnak. Ezen kívül az egyik házasfélnek minimum 3 év folyamatos biztosítással kell rendelkeznie – a Társadalombiztosításról szóló jogszabály alapján -, vagy legalább 3 éve nappali felsőoktatási képzésben kell részt vennie. Az is elfogadható, hogy magyar állampolgár házasfél más államban TB biztosított legyen, ám mindent TB igazolással kell bizonyítani, amit könnyedén igazolhatunk a babaváró hitel tb igazolás online felületén. Mindkét házastársnak magyarországi lakcímmel és állampolgársággal kell rendelkeznie, büntetlen előélettel. Ezen kívül egyik igénylőnek sem lehet a NAV felé köztartozása és nem szerepelhet az aktív negatív KHR listán sem. Utolsó pontként pedig az igénylőnek nem áll fenn olyan „nyilvánvaló körülmény”, amely a gyermekvállalást lehetetlenné tenné.

Mire van szükség a babaváró hitelhez szükséges TB igazolás igényléséhez?

Mivel a TB igazolást az interneten online tudjuk megigényelni, így csak egy ügyfélkapus regisztrációra és egy epapir.gov.hu oldalon való bejelentkezésre van szükségünk. Mivel tudjuk, hogy vannak olyanok akiknek nehéznek bizonyul az online felületeken az igazolások, adatlapok és kérdőívek kitöltése, az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk a tb igazolás babaváró hitelhez online felületének kitöltéséhez.

(1) Első lépésként a Kormányhivatal oldaláról letöltjük a megfelelő – a babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III. 12.) Korm. rendelet kedvezményeinek igényléséhez szükséges biztosítási jogviszonyt igazoló Hatósági Bizonyítvány kiállításához szükséges – igénylőlapot. A nyomtatvány kinyomtatása után, elsőként a „hatósági bizonyítványt kérő adatai” mezőket kell kitölteni.
(2) Az igénylés kitöltése után, hogy azt online továbbítani tudjuk a Kormányhivatal felé, a kitöltött dokumentumot be kell scannelni. Mára a legtöbb nyomtató egyben scanner is, de okos telefonok segítségével is igazán kimagasló scannelést is végrehajthatunk. Ezt követően a nyomtatványt a területileg illetékes Kormányhivatalnak kell elküldenünk.
(3) Következő lépésként a böngésző oldalon megnyitott epapir.gov.hu oldalon regisztrálást követően, megnyomjuk a „bejelentkezés” gombot.

Valószínűleg itt nem mondunk újat azzal, hogy mint a kormány többi internetes felületének használatához, ehhez is kimagasló türelem szükséges, ugyanis a lefagyások mellett már csak a lassú betöltés jellemzi jobban az oldalt.

Babaváró hitel TB igazolás online

(4) Azonosításhoz szükségünk lesz az Ügyfélkapus azonosítónkra is, melyet követően az „új levél írása” menüpontra klikkelés követ. Itt egy kicsit összetettebb a feladatunk, ugyanis az alábbi beállításokra igazán fontos odafigyelni:

– Témacsoport: Kormányhivatali ügyek

– Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok

Ezt követően kiválasztjuk a megyeszékhelyünk szerinti járási hivatalt mint címzettet a listából. Fontos azt is megemlíteni, hogy ez Budapest esetében a XIII. kerületi járási hivatal.

Babaváró hitel TB igazolás online

(5) A levél megírásánál ugyancsak pár alapbeállításra, vagyis az ügyintézés gondtalan lebonyolításához szükséges beállításokra van szükség. Egyik ilyen a levél tárgyánál a „babaváró támogatás igényléséhez szükséges biztosítási jogviszonyt igazoló Hatósági Bizonyítvány kiállítása” szöveget beírni. Hasonlóan kell eljárni a levél szövegénél, ahol pedig ajánlott a következő szöveget megadni: „Tisztelt Hivatal! A babaváró hitel igényléséhez kérném a társadalombiztosítási jogviszonyomat igazoló Hatósági Bizonyítvány kiállítását és megküldését.”

(6) Ezeket a lépéseket egy alapos ellenőrzés követi, amely után a „további csatolmányokhoz” című gomb megnyomásával feltöltjük a már letöltött és bescannelt nyomtatványt. Ezt követően pedig nincs is más dolgunk, mint elektronikusan elküldeni az illetékes hivatalnak a babaváró hitel tb igazolás online kitöltött változatát.

Az online felületeken ugyan nagyobb eséllyel tudunk hibázni, vagy elírni adatokat, mint amikor személyesen intézünk ügyeket, azonban az online ügyintézésnek is megvan a maga előnye. Nincs sorban állás, akármikor és akárhol – internet hozzáféréssel – megoldható a tb igazolás babaváró hitelhez online felületen a kitöltés. Akármeddig elidőzhetünk a dokumentumok felett, azt azonban jó ha tudjuk, hogy a túlterheltség miatt ezek a szerverek amellett, hogy kifejezetten lassúak sokszor kérés nélkül újratöltik az oldalt, mely során a már megadott adatok könnyedén elveszhetnek. Ez természetesen nem jár semmilyen kárral, csak időveszteséggel. Ugyan sokak számára a fentebb említett lépések egyértelműek mégis sokszor pár apró hiba miatt kell újra belekezdeni a nyomtatvány kitöltésébe, így magunknak és az időnknek is kedvezünk, ha már az elejétől kellő odafigyelés mellett töltjük ki az adatokat a babaváró hitel tb igazolás online felületén.

Miután a tb igazolás babaváró hitelhez online mindent elintéztünk, jó ha azzal is tisztában vagyunk, hogy mit érdemes még tudni a babaváró hitel elbírálásával kapcsolatban és mi az elbírálás megfelelő menete.

Először is fontos tudni, hogy a babaváró hitelt csak a bankoknál tudjuk igényelni, ugyanis ők fogják eldönteni a belső szabályzatuk alapján, hogy hitelképesek vagyunk-e vagy sem. Amint beadtuk a hitelkérelmet az elbírálásnak 10 munkanapon belül végbe kell mennie, így viszonylag hamar megtudhatjuk, hogy a házépítés során tudunk-e plusz 10 millió forinttal tervezni. A támogatás ügyében a területileg illetékes kormányhivatalok, illetve a Főváros Kormányhivatala az illetékesek, itt lehet fellebbezni is. A hitelintézetek a babaváró hitel igényléséhez megszabnak egy minimum jövedelmet, aminek kötelező megfelelnünk, és bankoktól függően eltérő, hogy hány százalékig terhelhető a havi jövedelmünk, ahogyan a minimális futamidő vagy a minimális hitelösszeg is. Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy az életkor egy igen fontos faktor a hiteligénylésnél, ugyanis túl fiatal vagy túl idős igénylőnek nem ad hitelt a bank.

Weboldalunkon számtalan hitelügyintézéssel kapcsolatos hasznos információt találhatsz, az alábbi cikkekben részleteztük a kormány családtámogatási programjával kapcsolatos tudnivalókat:

Családtámogatási változások a generálkivitelezésben

ÁFA visszaigénylés a generálkivitelezéssel

Otthonteremtési program 2021 összefoglaló

Lakásfelújítás Kecskemét és környékén.

Reméljük sikerült pár hasznos információval szolgálnunk ebben a cikkünkben a babaváró hitel tb igazolás online felületének használatával kapcsolatban. Amennyiben szeretnél egy kicsit jobban megismerkedni a lehetőségeiddel egy házépítéssel kapcsolatban, keresd a Helloház csapatát bizalommal. Nem fogsz csalódni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?