TOP 10 legszebb fürdőszoba

TOP 10 legszebb fürdőszoba

A fürdőszoba belső elrendezésének fontosságát sokan alábecsülik, pedig a dizájn mellett a praktikusságra és a használhatóságra is ajánlott odafigyelni, ugyanis nem mindegy, hogy milyen anyagokat használunk otthonunk, legnedvesebb helyiségéhez, vagy milyen távolságra helyezzük el a mosdókagylót. Ugyan a Helloház fő profilja a generálkivitelezés Kecskemét és környékén, a fürdőszobában lévő szaniterek behelyezése – ugyan a műszaki tartalomtól függően változik – mégis a munkánk egyik fontos része. Amennyiben többet szeretnél tudni az Optimum és Prémium műszaki tartalmak közötti különbségről, látogass el weboldalunkra.

A fürdőszoba megfelelő kialakítására vagy berendezésére megéri kellő időt és figyelmet fordítani, esetleg a szakmai segítséget kérni, hiszen ez az a helyiség a házunkban ahol az intimitásunk biztosítva van és nyugodt körülmények között tudunk eltölteni kevesebb vagy néha több időt. Van azonban a fürdőszoba berendezésénél pár írott- és íratlan szabály, amit jó ha betartunk.

Milyen méretekre kell odafigyelni fürdőszobánk berendezésénél?

  • 80 cm: a mosdókagyló előtt lévő szabad hely
  • 75 cm: a vécécsésze előtti szabad hely
  • 96-120 cm magasan: a zuhanykabin csaptelepe
  • 66 cm magasan: a vécépapírtartó
  • WC szabad szélessége legalább 80 centiméter legyen, kényelmes használatához pedig legalább 110 centiméter szükséges

A Helloház TOP 10 legszebb fürdőszobájánál próbáltunk egy minden stílust IS kielégítő listát összeállítani legyen szó klasszikus, rusztikus vagy modern fürdőszobáról.

A Tökéletes Összhang

Ugyan a háznak vannak bizonyos részei ahol az eklektikus stílus megengedett, sőt néha még fel is dobhatja otthonunkat, a fürdőszobákra azonban a kevesebb néha több íratlan szabálya érvényes. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kiegészítőkkel ne tehetnénk egyedivé vagy az ízlés világunkhoz passzolónak, de a szaniterek stílusának, anyagának és színvilágának ajánlatos egyeznie. A pasztell és világos színekkel elég nehéz melléfogni, amit a lentebb látható kép tökéletesen be is bizonyít. Amennyiben a színek túlságosan letisztultnak tűnnek, nyugodtan feldobhatjuk fürdőszobánkat pár növénnyel, mint például a Kanári (Főnix) datolyapálma, a Szerencsebambusz, a Vizipálma (Palka), amiknek ugyan szüksége van fényre, de például a pára kifejezetten jót tesz nekik. A sötétebb fürdőszobáknak sem kell növény nélkül maradnia, ugyanis a Könnyezőpálma (Filodendron, Monstera), a Rákvirág, a Buzogányvirág, a Csavarpálma (Pandanus) vagy a sokak által kedvel Páfrány a kevesebb fényviszonyok mellett is megmaradnak.

TOP 10 legszebb fürdőszoba

A Családbarát Fürdőszoba

Az utóbbi időben a legtöbb generálkivitelezés Kecskemét városában családi házak megbízásából ered, köszönhetően a kormány legújabb Otthonteremtő Programjának. Az ilyen típusú megrendeléseknél próbálunk a családok kedvére tenni, és azokat a helyiségeket kicsit tágasabbra tervezni ahol tudjuk, hogy bizonyos napközökben könnyen elszabadulhat a pokol. A konyha és a fürdőszoba két igen meghatározó része a háznak, melynek praktikus elrendezése nagyban megkönnyítheti a szülők életét. Ugyan a lentebb látható fürdőszoba szaniterjeit vagy desing-ját illetően nem fog bekerülni egy lakáskultúra magazinba, ám mégis rengeteg lehetőséget rejt magában, és pár kiegészítővel igazán hangulatos fürdőszobává tehetjük. Könnyen takarítható és tágas, mely lehetőséget biztosít akár több gyermek szimultán “tisztántartására”.

TOP 10 legszebb fürdőszoba

Egyszerű de nagyszerű

A legtöbb fürdőszoba nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Ennél a fürdőszobánál sincsen ez másképp, azonban ha jobban megnézzük a képet, láthatjuk milyen harmóniában van a csempe a lámpával vagy a csappal és a zuhanyzófejjel. Itt is igen fontos szerepe van a kiegészítőknek, és míg takarítását vagy fenntartását illetően nem lesz a tulajdonosa olyan könnyű helyzetben mint a Családbarát fürdőszobánál, a meleg ám mégis klasszikus hangulata mindenféleképpen kárpótolhat minket.

TOP 10 legszebb fürdőszoba

A Feleség Kedvence

A feleség kedvenc fürdőszobájának kötelező tartozéka egy tágas és kényelmes kád és egy fésülködő asztal vagy más néven sminkasztal. A sminkasztal azon bútorok egyike, aminek első használatát követően a nők már nem is emlékeznek, hogyan tudtak nélküle élni. Ezt a fürdőszobát is a klasszikus és világos hangulat jellemzi egy kis modern stílussal ötvözve. Itt fontos megemlíteni egy hátrányt is, az ehhez hasonló fürdőszobáknál könnyen megeshet, hogy akár több órára is “elveszíthetjük” feleségünket, ám a végeredmény mindenféleképpen kárpótolja majd a hosszas várakozást.

TOP 10 legszebb fürdőszoba

A Férj Kedvence

A férj kedvenc fürdőszobájánál a feleség kedvencéhez képest a sötétebb szín dominál, hangulatát tekintve pedig a kicsit ridegebb, modern stílus jellemzi. Ebből a fürdőszobából jól láthatóan hiányzik a kád, hiszen a férfiak nagy többsége egy kád fürdő helyett inkább a zuhanyzást választja. Itt is az egyszerűség nagyszerűségét vehetjük észre ahol tökéletes arányban használják fel a márvány és fa elemeket, az utóbbi színe mellett a texturájának is köszönhetően visz egy kis színt a fürdőbe.

TOP 10 legszebb fürdőszoba

A Hangulatos Fürdőszoba kulcsa

Egy hangulatos fürdőszoba elengedhetetlen tartozéka a bambusz a márvány és a kő. A fa, kő és fények összhangja teszi teljessé ezt a fürdőszobát, ahol a tervező több stílust ügyesen ötvözve sikeresen hozott létre egy igazán harmonikus fürdőszobát. 

TOP 10 legszebb fürdőszoba
A Klasszikus Fürdő

A Széchenyi-, és Gellért Fürdő országában ez a fürdőszoba talán nem számít akkora építészeti csodának, ám még ezeknek az építészeti remekműveknek a birtokában is könnyedén értékelni lehet egy ilyen gyönyörű klasszikus stílusú fürdőt. A kád süllyesztett elhelyezése vagy a hatalmas félköríves ablak gondoskodik a szoba egyediségéről. Egy ilyen fürdőszobánál amennyiben a generálkivitelezés Kecskemét városában történik, gondoskodni kell arról, hogy a fürdőszoba a ház privát része felé nézzen, és arról is, hogy a kerítés nem ad lehetőséget belátásra. 

TOP 10 legszebb fürdőszoba

Luxus a Fürdőszobában

Ennél a fürdőszobánál muszáj megemlíteni milyen nagy hatást gyakorol a szoba hangulatára a ház építészeti adottsága, hiszen a hatalmas ablakoknak köszönhetően a fürdőkádból csodálatos kilátás várja a relaxálni vágyókat. Egyedien az ablak előtt elhelyezett mosdókagylók vagy a padlóból “kinövő” kifolyócsövek egy újabb tervezői zsenialitásról árulkodik. Ugyan első ránézésre kicsit egyszínűnek tűnhet a fürdőszoba, hosszabb megfigyelés után azonban rájövünk, hogy ha akarnánk se tudnánk változtatni semmin, mivel minden egyes elemnek, színnek és anyagnak megvan a “miértje”. 

TOP 10 legszebb fürdőszoba

Natúr Csoda

Ez a fürdőszoba a tökéletes példája annak milyen sokat számít a megfelelő burkolat kiválasztása, hiszen nagymértékben felelős a belső tér hangulatának kialakításáért. Ennél  fürdőszobánál a szaniterek kiválasztásánál is a harmónián volt a fő hangsúly,  ezért minden generálkivitelezés során Kecskemét városában ajánlott már előre összegyűjteni az ízlés világunkhoz leginkább passzoló stílusokat, mintákat, textúrákat vagy színeket. Így a generálkivitelezőnek is könnyebb dolga van mikor elkészítteti a tervrajzokat. Ennél a fürdőszobánál is látszik, hogy szinte szó szerint életet vihet a fürdőszobába egy növény, aminek életben tartásáért nem kell sokat tennünk, ha a fentebb említett növények közül válogatunk.

TOP 10 legszebb fürdőszoba

Vidéki Hangulat

Ennél a vidékies hangulatú fürdőszobánál a szinteltolás tökéletesen kivitelezett példájával találkozhatunk, ami szó szerint egy új szintre emeli a belső teret. A natúr színek megunhatatlan meleg hangulata jól illik a márvány sötét ridegségéhez. Úgy tűnik a törölköző tartóként funkcionáló – itt törölköző nélküli – létra egyre több vidékies hangulatú fürdőszoba állandó eleme. A tetőgerenda ugyancsak sokat ad a szoba belső hangulatához, amelynek színe igazán jól illik a márványéhoz.

TOP 10 legszebb fürdőszoba

Generálkivitelezés Kecskemét városában a Helloházzal 

Amennyiben a lakásfelújítást vagy házépítést Kecskemét és környékén tervezed, a Helloház csapatának előfinanszírozási konstrukciója egy igazán jó lehetőséget biztosít az építkezés előtt állóknak. Akár már 0 Ft önerővel elkezdhető az építkezés, és fizetésre csak a házépítés bizonyos ütemei után lesz szükség. Mielőtt azonban belemélyednénk abba, hogy miért érdemes csapatunkat választanod, tekintsd meg a weboldalunkon található referenciáinkat. A műszaki tartalom című menüpontban pedig részletes betekintés nyerhetsz a műszaki tartalmaink választékába.

A Helloház minden egyes háza a Mesterház Minősítési Rendszer szerint kerül kivitelezésre, ami nem csak az építőipar egyik legelismertebb garanciája, de a ház értékét is igencsak megemeli. Generálkivitelezés alkalmával Kecskemét városában, cégünk idő- és pénz garanciát is biztosít, amit kötbér ellenében is vállalunk.

A 2021-es évtől elérhető Otthonfelújítási támogatás során visszaigényelhető 3+3 millió Ft fürdőszoba felújítással kapcsolatban is felhasználható az alábbi munkálatokra:

Belső tér felújítása, ideértve:

  • a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázása,
  • a szaniterek beépítését vagy cseréje,
  • a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréje,
  • beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje,

Amennyiben cikkünk elolvasása után kedvet kaptál fürdőszobád felújításához, esetleg egy új ház építéséhez, keresd csapatunkat bizalommal.

Otthonfelújítás vagy házépítés Kecskemét városában a Helloházzal, garantáltan az év egyik legjobb döntése lesz.

Előfinanszírozás

0 Ft önerő, 100% bizalom – mi előfinanszírozzuk a házépítésed, fizetned csak az egyes építési ütemek elkészülte után kell.

 

Ár-garancia

Tartjuk magunkat a szerződött árhoz, vagyis rejtett költségek nélkül pontosan annyit fizetsz, amennyiben megállapodtunk.

Idő-, és minőség garancia

Családi házad akkor és abban a minőségben kerül átadásra, ahogy azt vállaltuk, ezért a határidőre történő átadást kötbér ellenében is vállaljuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?