fürdőszoba tervező program

TOP 10 ingyenes és fizetős fürdőszoba tervező program

Már pár hónapja lakásfelújítási lázban ég az ország, aminek ugyan nem kedvezett a pandémiával jelentkező alapanyag drágulás, mégis számtalan fürdőszoba és konyha újult meg, új nyílászárók kerültek elhelyezésre, és egyre kevesebb ház marad szigetelés nélkül a téli hideg előtt. Azok pedig akik még mindig a felújítás előtt állnak, a TOP 10 ingyenes és fizetős fürdőszoba tervező program igazán nagy segítséget nyújthat. Ez az egyszer igénybevehető maximum 3 millió forintos támogatás – ami a 3 milliós önerővel akár 6 millió forintot is jelenthet – anyagköltségekre, bővítési munkálatokra, és nem utolsó sorban a fürdőszoba felújítására is felhasználható. Számtalan megrendelés érkezett az elmúlt időszakban cégünkhöz, amelynél sokszor a mai napig nincsenek tisztában a megrendelők, pontosan milyen körülmények között valósul meg például a fürdőszoba felújítása. Az otthon felújítási támogatásnál a “belső tér felújítása” vonatkozik a fürdőszobára, azon belül

– a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását,
– a szaniterek beépítését vagy cseréjét,
– a villanykapcsolók és – dugaljak kialakítását és cseréjét,

vagy éppen a beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje is a munkálatok közé sorolható.  

lakás felújítás

A legjobb ingyenes és fizetős fürdőszoba tervező program egy ilyen felújításnál kulcsfontosságú, hiszen még a szakember megbízása előtt felmérhetjük milyen költségekkel kell számolnunk. Ez azért is fontos, hiszen a kormány legújabb támogatása a munka elvégeztével kerül csak kifizetésre, így rendelkeznünk kell a megfelelő önerővel. A kedvezmény igénybevételéhez ezen kívül még számos más feltételnek is meg kell felelnünk, amelyről a Lakásfelújítás Kecskemét és környékén című cikkünkben már részletesen írtunk. Egyik fontos feltétel, hogy minden költségünket számlákkal kell igazolnunk. A számlákra vonatkozó feltétel pedig az, hogy az anyagköltségnek és a munkadíjnak fele-fele arányban kell lennie.

Tapasztalatból állítom, hogy rengeteg felújításnál nehezen valósul meg a felel-fele arány, hiszen a munkadíj sok esetben meghaladja az anyagköltséget. Ugyan ez az utóbbi pár hónapban az alapanyagok drágulásával kiegyenlítődni látszik, de még így is hasznosnak bizonyulhat előre felmérni, hogy milyen költségekre számíthatunk egy felújítás során. Szerencsére a fürdőszoba pont az a helyiség, ahol az anyagköltség akár még meg is haladhatja a munkaerő díját így a fürdőszoba mellé akár más helyiségek felújítását is bevállalhatjuk – természetesen ha pénztárcánk is engedi. A burkolás során a csempe anyaga és annak beépítéséhez szükséges munkadíj nagyjából megegyezik, az előre megvásárolható wc, fürdőkád, mosdókagyló és tükör viszont jóval többe kerül, mint a beépítéséhez szükséges munkadíj. 

A fürdőszoba tervező program segítséget nyújthat abban, hogy felmérd milyen alapanyagokra van szükség egy felújítás során, ezek mellett vizualizálhatod terveidet. A következő listánkban bemutatjuk az ingyenes és fizetős fürdőszoba tervező program legjobbjait.

TOP 10 ingyenes és fizetős fürdőszoba tervező program

(1) Virtual Bathroom Planner/Room Styler

Első helyezett az ingyenes Virtual Bathroom Planner szoftver, amellyel igazán látványos 3D tervrajzokat tudunk készíteni. Számtalan előre elkészített, igényes sablon közül választhatunk, így a program használatához nincs szükség számítógépes előképzettségre. Ez a felhasználóbarát fürdőszoba tervező program, egy könnyen átlátható könyvtárral rendelkezik, amely különböző minták széles választékával – beleértve különféle textúrákat, csempéket, fürdőszobai berendezéseket és egyéb szerelvényeket – kényezteti a felhasználókat.

A nemrégen felújított verziójuk pedig olyan lehetőségeket rejt magában, amely során a felhasználónak csak egy vázlatot kell feltöltenie a meglévő fürdőszobáról készült képekkel és méretekkel együtt az oldalra, amelyet egy lakberendező felülvizsgál és elkészíti a feltöltött dokumentumok alapján az INGENESEN profi tervrajzot. Negatívumként meg kell említeni, hogy jelen pillanatban a Virtual Bathroom Planner/Room Styler csak angol nyelven elérhető, azonban ha ez nem okoz problémát a http://www.virtualbathrooms.com/ oldalon könnyedén ki is probálhatod a fürdőszoba tervezést.

(2) Room Sketcher

Második helyezett Room Sketcher, amelynek webes verziója ugyancsak ingyenes. Ezzel a programmal 2D tervrazokból a megfelelő anyagok, színek és méretek megadásával látványos 3D látványterveket készíthetünk.

Ötletadó tervei segítségével akár inspiráció gyűjtésnek is jó lehet ez a program, amit az alábbi oldalon ki is próbálhatsz: http://www.roomsketcher.com 

(3) Easy Planner 3D

A harmadik helyezett Easy Planner 3D vagy Opun Planner egy ingyenes online lakberendező program, amely lehetőséget biztosít tervrajzok és fotorealisztikus tervrajzok elkészítésére.

Ez a program a második helyezett Room Sketcher programmal megegyezően nem csak fürdőszobák tervezésére alkalmas, aminek használata olyannyira egyszerű, hogy egy klikkeléssel a 2D rajzból 3D tervrajzot készíthetünk. Felhasználóbarát felületének köszönhetően könnyedén navigálhatunk a beállítások között.

A szintén angol nyelvű webes verziót az alábbi oldalon érheted el: http://opunplanner.com/

(4) Autodesk Homestyler 

A 4. helyezett ingyenes Autodesk Homestyler egy felhasználóbarát szoftver, amely hatalmas segítséget nyújthat nem csak egy fürdőszoba megtervezésénél, de akár az egész lakás berendezésénél. A könyvtár bútorok, ajtók, ablakok, csempék nagy választékát biztosítja a felhasználó számára, amelynek felhasználóbarát kezelőpanelje teszi csak igazán élvezhetővé a tervezést.

Ennek az online elérhető programnak a futtatásához, amelyet a http://www.homestyler.com/ oldalon érhetsz el, gondoskodnunk kell állandó internet kapcsolatról és a megfelelő angol tudásról.  

(5) Tile 3D Bathroom Designs 

Az ötödik helyezett fürdőszoba tervező program a fizetős (49$/év) Tile 3D Bathroom Designs szoftver. A szoftver egyedisége abban rejlik, hogy a valósághű tervrajzok elkészítése mellett, pontosan megállapítja, hogy a megadott méretek alapján mennyi csempére lesz szükség a felújítás során.

Ami egy drágább csempénél, igazán hasznosnak bizonyulhat. Sajnálatos módon ez a program is csak angol vagy francia nyelven elérhető. Amennyiben szeretnéd kipróbálni a Tile 3D Bathroom Designs-t az alábbi oldalon ezt megteheted: http://www.tile3d.com/en/

(6) SketchUp

Kevés az a háztervezéssel kapcsolatos lista amire a SketchUp ne kerülne fel. Legyen szó a ház teljes megtervezéséről vagy csak egy fürdőszoba felújításáról ez a program mindenre IS alkalmas. Ugyan a program felhasználása több gyakorlást igényel, viszont a lakás további felújításánál is hasznosnak bizonyulhat. A tervrajzokat ezred milliméter pontossággal lehet elkészíteni és a programnak saját online fóruma is van, ahol a felhasználók segítséget kérhetnek egymástól, vagy megoszthatják ötleteiket. Az interneten elérhető számtalan „tutorial” videónak köszönhetően pedig mára már nem is olyan bonyolult a program elsajátítása.

A Sketchup elérhető ingyenes és fizetős változatban is, azonban az ingyenes változata is teljes mértékben kielégíti egy fürdőszoba tervezéséhez szükséges ambícióinakat. Hivatalos oldal: https://www.sketchup.com/ 

(7) SweetHome 3D 

A listán szereplő egyetlen magyar nyelven is elérhető program a SweetHome 3D, amelynek online és letölthető verziója is elérhető. Ez a felhasználóbarát alkalmazás milliméter pontosságú alaprajzok készítésétől, az igen aprólékos és részletes fürdőszoba tervezéséig, profi tervezőket megszégyenítő részletességgel valósítja meg “álmainkat”, aminek segítségével nem csak gyönyörű fürdőszobákat de egy teljes házat is megtervezhetünk.

Hivatalos oldal: http://www.sweethome3d.com/hu/download.jsp 

(8) Space Designer 3D 

A 8. helyezett fürdőszoba tervező program az ingyenes Space Designer 3D egy olyan felhasználóbarát webes alkalmazás, amely lehetőséget biztosít 2D és 3D tervrajzok megalkotására a szoftver letöltése nélkül. A könyvtárában több mint 1500 elérhető bútor közül válogathatsz, emellett igazi aprólékossággal tervezheted meg jövendőbeli fürdőszobádat.

Az alábbi weboldalra klikkelve pedig könnyedén el is kezdheted a tervezést: https://www.spacedesigner3d.com/

(9) Room to Do

Az ingyenes Room to Do egy felhő felhasználású szoftver, amelynek segítségével könnyedén készíthetsz 2D és 3D tervrajzokat, előismeret nélkül. A program ezen kívül lehetőséget nyújt a felhasználójának a „körbejárás” funkcióra, amely segítségével nem kell a felújítás végéig várnod azzal, hogy „átélhesd” a tervezésed adta lehetőségeket, vagy kijavítsd az esetleges hibákat.

Room to Do, amelyet a https://roomtodo.com/ oldalon érhetsz el, széles anyagválasztékot felhasználva (tapéta, kerámia csempe, (padló)szőnyeg és parketta) – teheted a belső teret egyedivé.

(10) Home by Me

A listán szereplő utolsó tervező program a Home by Me egy ingyenes próbaidőszakot biztosít a felhasználóinak, ami tökéletes lehetőséget biztosít egy egyszeri tervezésre, például egy fürdőszoba felújításhoz. A színvonalas előre megtervezett sablonok felhasználásával igazán leegyszerűsödik a tervezés folyamata. A könyvtár választéka ugyancsak megkönnyítheti a tervezést, amely olyan előre megtervezett elemeket tartalmaz, mint az ajtók, ablakok, lépcsők vagy designos bútorok különböző színárnyalatokban és textúrákban.

A Home by Me-t megtalálhatod https://home.by.me/en/ weboldalon.   

Reméljük segítségedre válik a listánkban szereplő ingyenes és fizetős fürdőszoba tervező program valamelyike, és örömödet leled a fürdőszoba tervezés folyamatában. Azonban ne felejtsd el, hogy a Helloház csapata a generálkivitelezés mellett lakásfelújításban is segítségedre lehet, emellett árajánlataink a teljes felújítás díját tartalmazzák, munkaköltség és alapanyagköltséget beleértve. Bővebb tájékoztatásért keresd csapatunkat bizalommal a hét bármely napján.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?