Adóvisszatérítés: matekozás helyett HelloHáz

Nem olyan rég még szinte minden a gyermekes családok szja-visszatérítéséről szólt. Mint az a híradásokból kiderült, a tavalyi évben összesen 835 ezer erre vonatkozó nyilatkozatot adtak be. Nem véletlenül, a NAV ugyanis idén február 15-ig juttatta vissza a gyermeket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. A családi adóvisszatérítés felső határa 809 000 forint volt, ami a 2020. decemberi bruttó átlagbér 15 százalékát jelentette.

A legfrissebb adatok szerint az állam az első körben (február 14-ig) több mint 610 milliárd forintot osztott vissza, és március 1-én megkezdődött a kiutalás azoknak is, akik az adóbevallásukban érvényesítik az adókedvezményt. Utóbbi eset összesen 106 ezer igénylőt érint, ami összesen 33 milliárd forintot jelent.

Mindig jól jön a plusz pénz

Talán nem kell külön kiemelnünk, hogy a gyermekes családok esetében a plusz bevételnek mekkora jelentősége van. Főleg, ha a család éppen költözésen vagy építkezésen töri a fejét, amihez elengedhetetlen valamilyen hitel felvétele. Ebben az esetben jól jöhet az adóvisszatérítés összege, amit önerőként fel tud használni a család.

Vagy gondoljunk csak arra az esetre, amikor a család már a hitel törlesztésénél tart. Ilyenkor sem árt a plusz pénz, az adóvisszatérítés ráadásul több százezer forintot hagyott a családoknál. S hogy miért? Lássunk egy konkrét példát: amennyiben a szülők 2017. februárjában döntöttek úgy, hogy felvesznek 12 millió forint lakáshitelt 10 éves futamidőre, úgy a havi törlesztő 127 097 forintra jött ki. A hitelszakértők végig fix kamatot feltételeztek számukra, ami a hitel felvétele idején 5,1 százalék volt. Az adós így az elmúlt öt évben fizette a 127 ezer forintos törlesztőrészletet, aminek hatására 6 753 451 forintra csökkent az adóssága.

A hiteladósságot persze az előtörlesztés segítségével hamarabb is be lehet fizetni, főleg ha az adóvisszatérítést is beleforgatják. Ennek van díja, de az még hosszú távon fixált kamatok mellett sem haladja meg az 1 százalékot, így ezzel az összeggel számolt a Bank360 is. A most visszakapott szja-t erre fordítva a család adóssága 800 910 forinttal csökkent, vagyis az 5 952 541 forintra mérséklődött a korábbi 6,7 millióról mindössze néhány nap alatt.

Ne számolgass, bízd a HelloHázra!

A te gyomrodat is megfeküdte az előbb olvasott sok szám, vagy csak unod a folyamatos matekozást? Úgy érzed, hogy már sosem lesz saját álomházad, mert nincs meg a kezdőtőkéd az építkezés megkezdéséhez? Akkor gyere és válaszd a HelloHázat! Ha mellettünk döntesz, minden esetben előfinanszírozod a bizalmat, a cég pedig ezért cserébe előfinanszírozza az otthonod felépítését. Ez azt jelenti, hogy a szerződés aláírásakor egyetlen forintot sem kell letenned az asztalra, a HelloHáz szakemberei minden egyes családi ház építését saját pénzből kezdi meg felépíteni, fizetni csak az aktuális ütem elkészülte után kell (összesen 6-7 ütemmel kell számolnod). Így az adóvisszatérítésedet egészen egyszerűen beforgathatod a leendő házadba, amivel teljes egészében úgy érezheted, hogy megdolgoztál az ingatlanért. A társaság ezzel a konstrukcióval garantálja, hogy csak azért fizess, aminek a kivitelezésével már végeztek, vagyis minden egyes forint ellenértéke megtalálhatóvá válik a telkeden.

A HelloHáz hisz abban, hogy egy családi ház felépítése során értéket teremt – és természetesen a vállalt határidőket is fontosnak tartja. A vállalat minden esetben első osztályú mesteremberek kipróbált munkamódszerével dolgozik, valamint minőségi anyagok felhasználásával teszi időtállóvá az ügyfelek által megálmodott kulcsrakész ház minden porcikáját.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?