Térelválasztás modern köntösben

Térelválasztás manapság nem csak téglával kivitelezhető, így nem kell azon rágódnunk, hogy a „fal” elkészülte után pár héttel meggondoljuk magunkat, és inkább lebontanánk azt. Rengeteg könnyed és praktikus megoldás létezik, hogy ne csak kényelmesebbé tegyük az életterünket, hanem a berendezési tárgyainkat is elkülönítsük egymástól. De vajon melyek a legegyszerűbb megoldások, melyekkel gyerekjátékká válik a térelválasztás? Következő blogcikkünkben ezeket mutatjuk be.

Textilekkel felosztani a teret

Bár sokan nem gondolnak rá, de a függönyök, a különböző szövetek kiválóan használhatók térelválasztásra. Szalagfüggöny vagy spagetti függöny segítségével könnyedén lehatárolhatjuk a helyiség egyes területeit, a stabil falakhoz képest ráadásul kevésbé zárt teret hozhatunk létre.

A paraván nem csak szétválaszt

A függönyök helyett eltolható paravánt is használhatunk a terek elkülönítésére, amik készülhetnek fából, rattanból, de akár kovácsoltvasból, kötélből, faágakból, bútorlapokból, de akár biztonsági üvegből is. A paraván előnye, hogy nem csak a kívánt nagyságú teret választhatjuk le fél pillanat alatt vele, de gondosan megválasztva akár a szobánk díszévé is válhat.

Térelválasztás színekkel

A színekkel való térelválasztás a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a helykijelölésnek. Az egyes helyiségekben az elkülönülő tereket és funkciókat jobban kiemelheti és elválaszthatja, ha a terek egyes közös falszakaszait megosztva, más színre festjük. Érdemes azonban szem előtt tartani azt, hogy az egymás mellé kerülő színek harmóniában legyenek egymással.

Az eltérő burkolat hatásos

Ha nem szeretnénk téglafallal megosztani egy teret, úgy jó ha tudjuk, a burkolat váltásával is térelhatárolást érhetünk el. Jó megoldás lehet ez a közös légtérben lévő konyha, ebédlő és nappali megosztásában. Célszerű azonban az eltérő burkolatokat nemcsak anyagában, hanem színében is eltérőre kialakítani, mert a színek és akár minták különbözőségével is jelezhetjük egy másik tér kezdetét.

A szinteltolás csodája

A szinteltolás kiváló lehetőséget jelent a térelválasztásra, hiszen nem csak látványos megoldás, de különleges hatást is kelt. Sokan megriadnak azonban tőle, hisz befolyásolja az aljzat kialakítását, gyakran érintheti az épület statikáját, a födémnek plusz terhelést jelenthet, ha betonból készül a „dobogó”. Ennél könnyedebb és praktikusabb megoldás, ha a magasabb szintet fából vagy fémből készíttetjük el, így rengeteg plusz munkától óvhatjuk meg magunkat.

A fentiek alapján összességében kijelenthető, hogy nincs szükség arra, hogy mindenhová válaszfalat húzzunk fel. A térelválasztásnak ugyanis számtalan megoldása létezik, melyek közül érdemes a céljainknak legmegfelelőbbet, a legalkalmasabbat kiválasztani. A cikkben bemutatott megoldások ráadásul anyagilag sem megterhelők, kis ráfordítással akár azonnal kivitelezhetők. Aki azonban nem biztos önmagában, annak mindenképp érdemes megfelelő hozzáértéssel rendelkező szakemberhez fordulnia, melyet a HelloHáz minden esetben garantál ügyfelei részére. Legyen szó otthonfelújításról vagy házépítésről, a HelloHáz garantáltan 2023 legjobb döntése lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?