Ház tervezés, engedélyezés ingyen a HelloHáznál

Ház tervezés, ház tervek – HelloHáznál Ingyen!

Megtalálni a megfelelő építészt ház tervezés szempontjából pont annyira nehéz feladat, mint megtalálni a megfelelő építési telket. Ennek tudatában HelloHáznál azon dolgozunk, hogy minden általunk épített családi ház élhető legyen, magas használati értékkel rendelkezzen, az adott településképbe (ebben az esetben Kecskemét és környéke) harmonikusan illeszkedjen.

Az oldalunkon elérhető ház tervek elsősorban csak gondolatébresztők, amelyek az egyéni igények és az építési telek adottságainak figyelembevételével tetszőlegesen átdolgozhatóak. Ez azt jelenti, hogy a házterv kialakításának folyamatában maximálisan figyelembe vesszük ügyfeleink ötleteit, szokásait, életviteli sajátosságait, ezeket pedig kiegészítjük saját tapasztalatainkkal, odafigyelve a telekadottságokra és a jogszabályban foglalt előírásokat.

Az így kialakításra kerülő végleges tervdokumentációval összefüggő minden adminisztratív feladatot (hatóságokkal történő egyeztetés, tulajdoni lap és térképmásolat beszerzése, engedélyeztetés, statikai mérések, gyártmánytervek, energetikai számítások elkészítése) nyugodt szívvel bízhatja szakembereinkre.

Egy családi ház kapcsán rengeteg fontos kérdés merülhet fel benned és az első mérföldkő a megfelelő telek kiválasztása. A legoptimálisabb esetben már a telek kiválasztása is szakemberrel (nem feltétlenül ingatlan értékesítővel) történik, így rengeteg kellemetlenségtől óvhatod meg magad. Kecskemét és környékén is van néhány meredekebb telek, amely a megálmodott házterv kivitelezését nem csak megbonyolítja, hanem meg is drágítja.

Miután megvan a telek akár úgy is gondolhatnád, hogy az építész munkáját könnyen meg lehet spórolni, mert már egy korábbi házterv megtetszett és az teljesen megfelel. Ez azonban nem optimális megoldás, hiszen az egyéni igények (pl. tusoló + WC a szülői hálószobához) kielégítése teszi igazán élhetővé jövőbeni otthonodat. Ezzel párhuzamban felmerülnek még a stílusbeli kérdések is, hiszen a küllem alapjaiban fogja meghatározni egy családi ház értékét az ingatlan piacon – egy divatjamúlt “Magyiterrán” (nem elírás!) családi ház értelem szerűen kevésbé lesz kapós, hiába a legjobb műszaki tartalom.

A tervezés folyamatában további fontos kérdés, hogy milyen technológiát alkalmazzunk a megálmodott házterv kivitelezése során: könnyűszerkezetes legyen, vagy téglából épüljön? Ennek a kérdésnek a tisztázása érdekében összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket a fenti linken keresztül érhetsz el – annyit azonban itt is elárulunk, hogy a HelloHáz oldalán megtalálható ház tervek minden esetben téglaépítésre optimalizáltak.

Ötlettelen, nehezen élhető egyenházakra milliókat elkölteni csak azért mert nem a Te igényeidre szabott házterv vált valósággá, megengedhetetlen luxus. Ezért a HelloHáznál a tervező és a megbízó együtt tervez, további jó hírünk, hogy ez számodra teljesen ingyenes! Az általunk javasolt építészek több éves tapasztalattal rendelkeznek, egyben megbízhatóak – ez a receptje annak, hogy az általad elképzelt házterv valósággá váljon és egy igazán élhető, stílusos családi ház legyen jövőbeni otthonod.