Családi házak előnyei: Top 10 ok, amiért érdemes családi házat venni

Az „otthon édes otthon” kifejezés többet jelent pusztán egy lakóhelynél; ez egy érzés, amit egy családi ház kínálhat. A személyes tér és a kényelem, a természet közelségének összessége, olyan élményt teremt, amely kifejezi az otthonosság és biztonság meglétét az emberek életében.  

Miért érdemes családi házat választani?

A családi ház kiválasztása számos előnnyel jár. Nem csupán egy épület, hanem egy életforma, amit részben kedvünk szerint alakíthatunk, mind funkciók mind megjelenés tekintetében. Az alábbi cikkben részletezni fogjuk, miért érdemes családi házban gondolkodni.

 

1. Kényelem és szabadság – Több hely a család minden tagjának

A családi házak többnyire tágas tereivel, kiemelkednek a többi lakóhely közül. A nagyobb alapterület lehetőséget teremt arra, hogy minden családtagnak meglegyen a saját személyes területe és intim zuga. Egy családi ház könnyen bővíthető, átalakítható a család növekvő igényeinek, amennyiben a telek beépíthetőségi aránya, lehetővé teszi azt. Az új építésű házak, nagyobb, részben már a modern igények szerint vannak kialakítva, míg a régebbi családi házak esetén, sokszor fejtörést okozhat az ideális belső tér kialakítása. De nem lehetetlen a korszerűsítés, felújítás egy régebbi ház esetében sem, megfelelő átgondolással és szakemberek felkérésével, teljesen igényeinkre szabhatunk egy régebbi házat is.

2. Kert és udvar

A családi házak, nemcsak benti kényelmet nyújtanak, hanem a kültéri élményeket is fokozhatjuk. A házakhoz tartozó kertek, teraszok és udvarok, több lehetőséget is teremtenek a szabadtéri tevékenységeknek, kikapcsolódásnak, a gyerekek számára is megfelelő teret kínálhat a játékra, kiélhetjük a kertészet iránti szenvedélyünket, hódolhatunk a grillezésnek. Baráti, családi összejöveteleknek is ideális helyet adhat, valamint akár a hobbinknak is, nagyobb tér áll rendelkezésre. A terasz esetleges beépítésével, egy újabb szobát is létrehozhatunk, amit akár minden évszakban, igényeink szerint használhatunk.

 

3. A csend és nyugalom – Távolabb a városi zajtól és forgalomtól

A családi házak egyik kiemelkedő előnye, a csendesebb környék és nyugalom, saját kis zárt oázisunk lehet a munka utáni pihenéshez. Jó érzés a munka és a napi elfoglaltságaink után, távolabb lenni a városi élet zajától és zsúfoltságától. A családi házak telek méretei, többnyire ideális távolságot nyújthatnak a szomszédoktól, de azért sajnos ugyanúgy meglehetnek a zavaró tényezők is, mint pl. a hajnali fűnyírás, vagy favágás, felújítási munkálatok zaja stb. Mindez időnként előfordulhat, a hétvégi korai órákban vagy ünnepnapokon, a szomszédok figyelmetlensége miatt. Emellett a gyerekek zsivalya, gyakori vendégség is lehet zavaró valakinek, hiszen a hangot nem tudjuk kiszűrni, de ideális esetben a kertes családi házunk, megfelelő pihenő helyet nyújthat számunkra egész évben.

4. A természet közelében élni

A családi házak gyakran kiváló elhelyezkedéssel rendelkeznek, lehetővé téve, hogy a lakók élvezhessék a természet közelségét. Akár a saját kertünkben vannak fák, bokrok, egyéb növények, vagy a környéken vesz minket körbe a természet, nem csupán esztétikai élményt nyújt számunkra, hanem pozitív hatással van az egészségre és a jólétre is. Egy ideális kert megteremtése és fenntartása, idő- és pénzigényes, de ha egyszer kialakult egy számunkra megfelelő külső-belső környezet, akkor a karbantartása már nem is olyan ördöngösség.  A kert méretei bizony meghatározóak, de egy-egy város közelében lévő családi házas övezetben, ezek mérete könnyen kezelhető, megfelelő szerszámokkal és jól kiválasztott növényzet kialakításával, kevesebb időráfordítással fenntartható.

 

5. Gazdaságosság és hosszú távú beruházás – Értékállóság és ingatlanbefektetés

A családi házak jelentős értéket képviselnek, és sok esetben kiváló befektetést jelentenek. Az ingatlanpiac változásai ellenére a családi házak általában, megtartják vagy akár növelik is az idő múlásával az értéküket, attól függően, hogy melyik településen, azon belül is melyik városrészben található. Ezáltal a családi ház vásárlása, hosszútávon pénzügyi biztonságot nyújthat a tulajdonosoknak.

6. Alacsonyabb fenntartási költségek

A családi házak rendszerint, alacsonyabb fenntartási költségekkel járnak hosszú távon. Főként az újépítésű családi házak, amelyekbe eleve olyan technológiák kerülhetnek beépítésre, melyekkel könnyen és mérhetően megtérül a befektetés. A HelloHáz családi házai, korszerű hősszivattyús rendszerrel épülnek, melyek környezetbarát és kedvező fenntartást kínálnak a háztulajdonosok számára. Ráadásul cégünk, mindezt ajándékba adja, minden most épülő családi házához. Nézze meg itt kínálatunkat!

A rendelkezésre álló számos egyéb környezetbarát és energiatakarékos technológiák választásával és beépítésével a kiadások szinten tarthatóak, előre kalkulálhatóak maradnak. Egy régi ház esetében is célszerű, minél hamarabb az elavult rendszereket kicserélni, a ház energiafogyasztását ezáltal is csökkenteni.

7. Személyre szabhatóság – A ház tervezése és dekorálása a saját ízlés szerint

A családi házakban élők számára az otthon nem csupán lakóhely, hanem önkifejező terület is. A saját otthon tervezése és dekorálása lehetőséget ad arra, hogy a lakók jobban személyre szabhassák környezetüket. Érdemes figyelembe venni, hogy milyen lehetőségek rejlenek az adott ingatlanban.  Az újépítésű házak esetében a kivitelezők többnyire, figyelembe veszik a leendő tulajdonosok kéréseit, így az minden családtag számára megfelelően lesz kialakítva. A HelloHáz által megépítésre kerülő ingatlanok esetében, az építkezés előtt és közben is történhetnek díjmentes egyeztetések, amely lehetőségről bővebben itt olvashat.

A családi házak rugalmas teret kínálnak a bővítésre és átalakításra a lakásokkal szemben, ahol a rendelkezésre álló tér adott, emellett, sokkal körülményesebb, akár a sitt eltakarítása, és lehordása, válaszfalak elbontása, átépítése, vagy a bútorok kicserélése, továbbá sokkal jobban kell alkalmazkodni a többi lakóhoz is. Egy családi házban, a család növekedése vagy új igények esetén többnyire, könnyedén kialakíthatók új szobák, vagy éppen egy extra fürdőszoba. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy az otthon, a család igényeihez igazodjon anélkül, hogy a tulajdonosoknak feltétlen új lakóhely után kellene nézniük.

8. Háziállatok tartása – Kutyák, macskák és egyéb háziállatok számára is ideális környezet

A családi házak ideális környezetet biztosítanak a háziállatoknak is. A nagyobb terület, lehetőséget teremt a kutyák és macskák számára is, hogy szabadabban mozogjanak. Viszont, nincs zavaróbb annál, ha a kutyánk vagy épp a szomszéd kutyája folyton ugat, nyüszít éjszaka, ami megzavarhatja a nyugodt pihenésünket. Az ideális és felelős állattartás minden háztulajdonos felelőssége, attól függetlenül, hogy a telken belül milyen jogok illetik meg, az állattartással nem zavarhatja a szomszéd nyugalmát, vagy nem okozhat egyéb kellemetlenséget pl. szagok terjedése. Az egyéb állatok tartásáról, minden esetben a helyi önkormányzat rendelkezik.

9. Kerti játszóterek és egyéb kerti épületek

A családi házakat, gyakran gyermekes családok választják, hogy ideálisabb környezetet, nagyobb mozgásteret teremtsenek maguk számára. A kertben kialakított biztonságos játszóterek, kerti pavilonok, természetes vagy mesterséges búvóhelyek, remek kalandokat ígérnek a kisebb-nagyobb gyerekeknek. A számukra rendelkezésre álló tér lehetővé teszi, hogy biztonságos, kerítéssel zárt környezetben játszhassanak, sportoljanak és szórakozzanak, a felügyeletünk mellett. Ezen felül a kert kialakításakor fontos szempont még, hogy olyan növényeknek adjunk helyet, amelyek nem mérgezőek, így ezzel is megóvhatjuk a kis felfedezőket. A kerti szerszámoknak is legyen megfelelően zárt helye, így a kis lurkók igazán védett környezetben tölthetik napjaikat. Kialakíthatunk a kertben vagy a teraszon több pihenőhelyet, így mindenki ideális helyszínt találhat az igényeihez igazítva.

10. Otthoni iroda és munkaterületek kialakíthatósága. 

A családi házak lehetőséget kínálnak az otthoni irodák és munkaterületek kialakítására is. Az utóbbi évek átrendeződései a munka világában, lehetőséget adtak sok ember számára, a hibrid vagy teljes home office munkavégzésre, így ez a változás szükségessé tette, hogy otthon is legyen, egy erre a célra elkülönített területünk. A több funkció lehetősége és az otthoni iroda kialakíthatósága, tovább növeli a családi házak vonzerejét. Akár a házon belül, de akár a kertben kialakított szépen berendezett kerti iroda megépítése is, ideális közeget teremthet az otthoni munkához, vagy kreatív, alkotó hobbi tevékenységek végzéséhez. 

Tehát a családi házak olyan otthonok, amelyek nem csupán egy helyet jelentenek, ahol az emberek élnek, hanem egy olyan életteret, amely kényelmet, szabadságot és egyedi élményeket nyújt. Az otthon, nem csupán a falakon belül van, hanem a kertünkben is kényelmesen tölthetjük szabadidőnket.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?