Panasonic T-CAP hőszivattyú

Panasonic T-CAP hőszivattyú rendszer

Egyre szélesebb körben alkalmazott technológiák lépnek érvénybe, miszerint igencsak számít egy házépítés kapcsán az adott készülék környezet barát jellemzője, valamint az is, hogy mennyire energiatakarékos és pénztárcabarát megoldást jelent. A környezettudatos hozzáállás ma már egyáltalán nem ritka, ezért azoknak akiknek ez egy lényegretörő szempont a mostani cikkben leírt újdonsült gyártmány bizony abszolút esélyes választás lehet a különféle kérdések megoldásában.

A Panasonic T-CAP hőszivattyú egy olyan újdonsült levegő és víz hőszivattyús készülék, ami alkalmas egy -15 C fokos kinti hőmérséklet esetén is teljes megbízhatósággal működni, azaz tökéletes fűtési teljesítményre is képes a körülmények ellenére. A Panasonic T-CAP hőszivattyú nyugodtsággal használható hűtési valamint fűtési megoldások biztosítására, hiszen rendkívül jól alkalmazható a különféle szükségek kielégítésére, továbbá teljes mértékben környezetbarát technológiáról van szó, ami mindemellett még energia és költséghatékony megoldást is jelent. A környezettudatos emberek szempontjából is remekül alkalmazható, hiszen ezen nézőpontoknak is megfelel az eszköz hatékonysága. Egy másik típusú hőszivattyúval ellentétben a Panasonic T-CAP hőszivattyú egy olyan szerkezet, ami a szükséges hőenergia 80%-át még a legvégső esetekben is a környezeti levegőből szerzi meg, ennek köszönhetően a pénztárcának is rendkívül kedvező.

Panasonic T-CAP hőszivattyú

Az ily módon elvont külső levegő általi energiát lehet akár az otthoni fűtéshez használni, de ugyebár abszolút megfelelő a víz melegítésére is, ebből kifolyólag azokon a helyeken, ahol padlófűtést szeretnének alkalmazni, annak a biztosítására is kiváló megoldást jelent.

Ami a fentebb említett nagyszerű előnyök mellett még jellemzi, az az, hogy ennek a technológiának köszönhetően tökéletesen passzol az alacsony energiafelhasználású otthonokba is, így akinek ez egy elsődleges szempont, az semmiképpen ne keresgéljen tovább. Abban az esetben, ha még -15 C foknál is hidegebb levegő várható, akkor a Panasonic T-CAP hőszivattyú lesz a megfelelő választás, hiszen ennél a típusnál akár a -20 C fok sem jelent problémát és a hideg ellenére tökéletes teljesítményre képes. A Panasonic készülékek mindegyike abszolút magas hatásfokkal van ellátva, ami a számokat tekintve az 5 kW-os monoblokk egység COP értékét jelenti, pontosan 5,08-at, ami jóval magasabb, mint az eddig korábban ismert régebbi típusú eszközök esetében.

Panasonic T-CAP hőszivattyú okostelefonnal történő kezelése

További előnyei közé tartozik a ma már szinte alapvető elvárásnak számító tulajdonság, miszerint egy ilyen eszköz is alkalmas arra, hogy okostelefon segítségével legyen vezérelhető, ami megkönnyíti a mindennapokat és zavartalan működést eredményez. Erre a funkcióra a Panasonic valamennyi készüléke alkalmas, de az újabb eszközök mindegyike tudja már ezt az opciót, továbbá számos más előnyös funkcióval bírnak, több vezérlési és kiegészítési lehetőség is van a bőséges választékban. Ha valaki a Panasonic T-CAP hőszivattyú mellett teszi le a voksát, akkor biztosan elégedett lesz, hiszen ezek a típusú eszközök szinte bármelyike teljes mértékben alkalmas arra, hogy egy még hatékonyabb és korszerűbb formáját biztosítsa az épület üzemeltetésének.

Azok kedvéért, akiknek esetleg még eddig valamilyen okból kifolyólag nem tisztázódott az a kérdés, hogy valójában miért is érdemes egy ilyen levegő – víz szivattyú mellett dönteni, akkor azok most egy kis tájékoztatás keretében ismeretre tehetnek szert.

A mostani újdonsült technológiák már sokak számára alapvető szükségszerű eszközöknek számítanak, azonban azt tudni kell, hogy ez nem volt mindig így. Mielőtt ezek a nagyszerű készülékek megjelentek, köztük a Panasonic T-CAP hőszivattyú is, azelőtt leginkább a geotermikus hőszivattyú berendezéseket alkalmazták. Na de már most, hogy itt tartunk kicsit részletezni kell, ahogy mi is a kettő közötti jelentős különbség. Először is azt kell tudni, hogy ezek az újabb típusú korszerű készülékek nem olyan rég lettek ismertek itt hazánkban, ezért a régimódi elvek szerint ezek a geotermikus szivattyúk még mindig ugyanolyan versenyképesek, holott az újabb eszközök bizony sokkal takarékosabb megoldást jelentenek mindamellett, hogy a környezetre is kíméletesek.

A fentebb említett Panasonic T-CAP hőszivattyú jellemzői között említettük a magas hatásfokot, ami ugyebár egészen pontosan a COP 5,08-at jelenti. A lényegre törő különbség itt mutatkozik meg egy új technológiával ellátott készülék és egy korábban előszeretettel alkalmazott geotermikus hőszivattyú esetében, hiszen ez az eltérő érték az, ami ezen helyzetben számít. Összehasonlításképpen a geotermikus hőszivattyú COP értéke 4,0 ami láthatóan alacsonyabb mint a fentebb említett Panasonic T-CAP hőszivattyú értéke. Ezek a számok jelentik azt a különbséget, hogy hosszú távon melyiket érdemes alkalmazni és melyik az, ami legvégül majd biztosan megtérül a felhasználónak.

Annak, aki energiatakarékos megoldásokat keres, továbbá úgy építi meg az egész házát, hogy a befektetett energia és pénz majd előbb-utóbb térüljön meg, annak ezen információk tudatában már biztosan könnyebb lesz döntését meghoznia. Az mostanra biztossá vált, hogy a technológia fejlődésének köszönhetően szinte mindig jobbak az újítások, ezért nem szabad idegenkedni ezektől, hiszen a régebbi, korábban jól bevált megoldások ezekkel szemben igencsak alul maradnak.

Egyre többen határoznak úgy, hogy inkább hosszútávra terveznek és ebből kifolyólag olyan használati eszközöket alkalmaznak otthonuk megalkotásánál, ami lehet, hogy az építés pillanatában valamivel drágább, de az idő előrehaladtával ezek mind meg fognak térülni. Na az ilyen környezettudatos és messzire nyúló elhatározások esetében a fentebb leírt Panasonic T-CAP hőszivattyú bizony kiváló megoldást jelent és teljes mértékben meg fog felelni az elvárásoknak.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?