Porotherm X-Therm téglacsalád

Az új Porotherm X-Therm téglacsalád

A tégla az ókortól kezdve, a modern korig az összes történelmi- és építőkor népszerű építőanyaga volt. A tégla esetében a népszerűség oka nem csak a hagyományban rejlik, hanem számtalan pozitív tulajdonságában. Mikor a Helloház megalapításának törekvése még csak egy álomkép volt, már akkor is biztos voltam benne, hogy kizárólag téglából épített házak generálkivitelezésével szeretnék foglalkozni. Ennek az oka pedig igen egyszerű, ugyanis a mai napig nem találtam a téglánál jobb építőanyagot, ami ugyanúgy mint más építőanyagok egyre újabb és újabb technológiák segítségével készülnek el, amik maximalizálják ennek az építőanyagnak a hatékonyságát. Ennek a cikknek azonban nem az a célja, hogy a téglából épült házak mellett szónokosodjak hanem, hogy megismertessem az új Porotherm X-therm termékcsaládot.

Mielőtt belekezdenénk ennek a téglánk a leírásában, muszáj megemlíteni az 1819-ben alapított Wienerberger vállalatot, mely az új Porotherm X-therm megalkotója, mellyel a Helloház is közeli kapcsolatot ápol, ugyanis a Wienerberger vállalat mesterház szakértőjével ellenőriztetjük és véleményeztetjük az építkezéseinket. A Wienerberger vállalata híres arról, hogy olyan építőanyagot gyártanak, amely a kor technológiájának és az építtetők folyamatosan növekvő igényeinek minden szempontból megfelelnek. Nem véletlen jellemzi az általuk készített építőanyagokból kivitelezett házakat a minőségi garancia.

 Mit érdemes tudni az új Porotherm X-Therm téglacsaládról?

A Wienerberger vállalat maximalizmusa és elhivatottsága eredményezte a Porotherm legújabb termékét, az X-therm tégla termékcsaládot.

Már maga a termékfejlesztés folyamata igéretesnek bizonyult, ugyanis a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékével közösen, a tudomány eszköztárát felhasználva, számítógépes szimulációk során alakították ki a termék végső formáját és tulajdonságait. Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy egy tégla megalkotásához, miért van szükség ilyen szintű tudományos munkára. A válasz pedig nem más mint az, hogy a kutatások során felismerték, hogy az új Porotherm X-Therm téglacsaládnál a hő az „X” alakú bordaszerkezetén keresztül hosszabb utat tesz meg, ezáltal  hagyományos téglákhoz képest, ennek a téglának akár 50%-kal jobb a hőszigetelő képessége. Ezen felül megerősített bordaszerkezete ellenállóbb a mechanikai hatásokkal szemben.

Egyedülálló hőszigetelő képesség: Porotherm 44 X-therm tégla választásakor egyedülálló módon az épülendő ház nem igényel utólagos külső hőszigetelést, ugyanis már önmagában is megfelel a legszigorúbb épületenergetikai elvárásoknak.

Javított hangszigetelő képessége mellett a Porotherm X-Therm téglacsaláddal kivitelezett otthonokat az időtállóság és a stabil falszerkezet jellemzi.

Porotherm X-Therm téglacsalád 

Mit is jelent a tégla hőszigetelő tulajdonsága számokkal demonstrálva?

Ahogyan azt már pár cikkünkben jeleztük, a Helloház nem véletlen kötelezte el magát a téglaházak kivitelezése mellett. Amellett, hogy egy téglából épült ház jóval értékállóbb az alábbi számok is azt bizonyítják, hogy egy téglaház mindig egy jó befektetésnek fog számítani. 

  •   Télen házunk falán a fűtési energia kb. 50%-a veszik el. Pontosan ezért a megfelelő építőanyag is szigetelés,vagy éppen a megfelelő nyílászárók kiválasztása kulcsfontosságú lehet jövendőbeli otthonod kivitelezésénél. A Porotherm X-Therm téglacsalád egy olyan kimagasló hőszigetelő képességű okostéglából áll, amelyekkel  kiemelkedően energiahatékony épület építhető, és csökkenthetők a fűtési és hűtési költségek. Ezen felül akár 50%-kal jobb hőszigetelő képességet is eredményezhet a hagyományos téglákhoz képest.
  •   A falszerkezet hőszigetelő képességének minimum 30%-át a tégla adja. Ami még szigetelő anyag nélkül is kitűnő hőmegtartó képességgel rendelkezik.
  •   A tégla költsége csupán ~5-8%-a a teljes építési költségnek. Ugyan a tégla a mai napig egy költségesebb építőanyagnak számít, ez a körülbelüli 5-8% mégsem hangzik annyira drámaian főleg akkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy a Porotherm X-therm téglák használatával vékonyabb falat építhetünk, miközben megfelel az aktuális és a 2022 nyarától életbe lépő „közel zéró” energiaigényű épületekre vonatkozó szabályozásnak.

Amennyiben sikerült felkelteni érdeklődésedet a Porotherm X-therm téglákkal kapcsolatban, keresd a Helloház csapatát bizalommal. Mi gondoskodunk róla, hogy leendő otthonod a legjobb alapanyagok felhasználásával kerüljön megépítésre.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?