mesterház minősítés

Mit jelent a Mesterház minősítés?

Már számtalan cikkünkben említettünk, hogy a Helloház Mesterház Minősítési Rendszer által tanúsítva adja át megrendelőinek a családi házakat, azonban arról már kevesebbet írtunk mit is képvisel pontosan a Wienerberger Mesterház.

A Wienerberger több mint 200 éves építőanyag-gyártói tapasztalattal rendelkezik, ami a szakmában mondhatni egyedinek számít. Folyamatosan megújulnak, miközben ragaszkodnak a legmegbízhatóbb építőanyaghoz, a téglához. Tisztában vannak az építőipart érintő folyamatos változásokkal, igényekkel és jogi szabályozásokkal, amelynek köszönhetően sorra a legmodernebb építőanyagokat dobják a piacra.

Milyen előnyökkel jár a Mesterház Program?

A Mesterház Program egyik legnagyobb pozitívuma, hogy a 2021-től hatályos szabályozásoknak megfelelően, közel zéró energiaigényű épület megvalósításában vesznek részt, ami amellett, hogy a környezetünknek is hatalmas segítséget jelent, mi magunk is érezhetjük számtalan előnyét. A program adta lehetőségek a 2020. április 15. utáni építkezésekre érhetőek el, így mondhatni egy új kezdeményezésnek számít.

A program résztvevői díjmentes segítséget kapnak már a tervezéstől a kivitelezés végéig. Ez olyan fontos munkafolyamatokban nyilvánul meg, mint a megfelelő alapanyagok és mennyiségek meghatározása, amelynek segítségével nem kevés pénzt spórolhatnak meg az építkezés előtt állók. Emellett a programban résztvevőinek egy alkalmazástechnikai szakértő is segít majd a családi ház helyes kivitelezésében. Ez egy 3 alkalmas szemlét jelent, amely során díjmentesen ellenőrzik, hogy a Wienerberger által gyártott termékek a szakmai irányelveknek és az építész által készített terveknek megfelelően kerültek-e beépítésre. A programban résztvevő családi házak pedig a kivitelezés végeztével Wienerberger Mesterház program által kiadott oklevéllel büszkélkedhetnek.

Kinek érdemes csatlakoznia a Mesterház Programhoz?

A mesterház program igazán rugalmas, ugyanis úgyis csatlakozhatsz hozzá, ha már rendelkezel az építkezés megkezdési időpontjával, de akkor is ha csak a tervezési szakasz stádiumában jársz. Ugyanakkor csak újonnan épülő ingatlanok vehetnek részt a programban, felújítás vagy bővítés esetén a ház nem kapja meg a Mesterház minősítést.

A részvételi feltételek igen egyszerűek, amelyet az oldalukra való regisztrációval kell kezdeni. Ezt követően az alábbi feltételeknek kell megfelelnie a családi házaknak:

Építkezéséhez legalább 3 Wienerberger építési rendszer terméket kell vásárolnia az alábbiak közül:

· Kötelező: Külső és belső falazathoz kizárólag Porotherm tégla felhasználása
· Kötelező: Valamely Tondach tetőcserép és kiegészítőinek megvásárlása
· Szabadon választható: Porotherm födémrendszer
· Szabadon választható: Porotherm áthidalók
· Szabadon választható: Terca homlokzatburkolat

Emellett a Wienerberger műszaki szakértő kollégáinknak 3 alkalommal lehetőséget kell biztosítania a szemléhez.

Mesterház minősítés a Helloházzal

A HelloHáz elkötelezett híve a minőségi és precízen megépített házaknak. Mivel cégünk saját tőkéjéből finanszírozza az építkezések egyes ütemeit, ezért alapvető fontosságú számunkra, hogy Megrendelőnk (és esetlegesen megbízott műszaki ellenőre) elégedett legyen. Az általunk épített családi házakat az alapozástól a saját felelős műszaki vezetőnk mellett a Wienerberger vállalat mesterház szakértőjével is ellenőriztetjük és véleményeztetjük.

mesterház minősítés - ellenőr

A Wienerberger szakembereivel ez háromszori szemlét jelent, amely során ellenőrzik, hogy a listában szereplő részletek a Wienerberger Alkalmazási és tervezési útmutatója alapján valósultak-e meg. Míg a szemlék során a Wienerberger csak az általa gyártott és forgalmazott építőanyagok munkálatait vizsgálja a Helloház csapata gondoskodik róla, hogy a generálkivitielezés elejétől a végéig minden egyes munkafolyamat ugyanolyan szakértelemmel és odafigyeléssel valósuljon meg.

Egy családi ház esetében például a Wienerberger által előre meghatározott és építés közben ellenőrzött kritériumoknak megfelelően történt.

A szemle szakaszai a következő sorrendben történnek meg:

1. Tervek ellenőrzése:
2. Külső és belső teherhordó falazatok ellenőrzése
3. Porotherm áthidalók ellenőrzése
4. Porotherm válaszfalak ellenőrzése
5. Porotherm födém ellenőrzése
6. Tondach tetőcserepek ellenőrzése
7. Tondach ereszcsatorna ellenőrzése

Miután minden házunkat egy több oldalas kontroll lista szerint minősíttetjük, a hibázás lehetősége minimális, amely csak a Mesterház tanúsítvánnyal érhető el. Számunkra csakis a mesterház minősítés az elfogadható, ezt szerződésben is vállaljuk, ezért a kivitelezés során a lehető legprecízebben végezzük munkánkat.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?