Nyílászáró

Nem mindegy, milyen nyílászáró van a házán

Legyen szó felújításról vagy építkezésről, mindig sarkos kérdés, hogy mégis milyen nyílászárók kerüljenek a házra. Hiszen sokan vannak, akik a fa ablakokra és ajtókra esküdnek, de szép számmal teszik le a voksukat a műanyag nyílászárók mellett is. Bármelyikre is essen a választásunk, döntésünkkel hosszú évekre meghatározzuk majd ingatlanunk összképét, mint ahogyan lakásunk vagy házunk komfort érzetét is befolyásolni fogjuk. Ezért is érdemes foglalkoznunk a témával, és alaposan megvizsgálnunk azt, mit adhat egyik vagy másik lehetőség nekünk.

Mert ez műanyag

A műanyag nyílászárók egyik legnagyobb előnye az árukban keresendő, hiszen a jelenleg elérhető fa ablakokhoz és ajtókhoz képest akár jelentősen olcsóbban hozzájuk juthatunk. Praktikusak, mivel könnyen tisztíthatók, a régebbi típusokkal ellentétben pedig az erős napfény sem okoz gondot számukra. Ezen felül kiváló védelmet nyújtanak a különböző zajok ellen is.

A rengeteg előnyük mellett azonban hátrányokat is hordoznak. A műanyaghatásuk sajnos megkerülhetetlen, ami sok esetben ronthat az ingatlanok otthonosságán. Az ilyen nyílászárók egyszerű fehérsége is kellemetlen lehet, mivel hűvös érzést kelthetnek a lakásban. Utóbbi kapcsán ugyanakkor jó hír, hogy a probléma egyszerűen kiküszöbölhető, mivel léteznek olyan speciális mintázattal ellátott műanyag nyílászárók, amik fahatást keltenek.

Nyílászáró

A fa egyedi és természetes

A fa mindig különleges szerepet tölt be az életünkben. Ennek oka az anyag egyszerűségében rejlik, hogy teljes mértékben egyediséget és természetességet sugároz. Így jót tesz az otthonunknak és a közérzetünknek is. Persze nem hallgathatjuk el azt a tényt, hogy ezért tennünk is kell, hiszen évente érdemes fa nyílászáróinkat lekezelni a számára megfelelő UV védelmet nyújtó festékkel. Ezzel tudjuk csak ugyanis az élettartamukat maximalizálni.

Érdemes emellett azzal is tisztában lennünk, hogy a fa nyílászárókból az olcsó mindig gyanús. Az alacsonyabb áron beszerzett ablakok és ajtók ugyanis sokkal hamarabb és könnyebben elvetemedhetnek, elkezdhetnek szorulni és a szigetelő értékük is jelentősen csökkenhet. A jó minőségű fa nyílászárók ugyanakkor tömbösített és szárított borovi vagy lucfenyőből készülnek, a hőtágulásuk alacsony, ennek köszönhetően a deformáció által bekövetkező vízszigetelő, hő- és hangszigetelő képességük az idők folyamán sem romlik.

Nyílászáró

Összességében rengeteg érvet fel lehetne sorolni mind a műanyag nyílászárók, mind pedig a fa ablakok és ajtók mellett. Amit azonban érdemes szem előtt tartanunk, hogy a megfelelő minőségű nyílászárók kiválasztásába mindig érdemes megfelelő időt és energiát fektetnünk. Hiszen amennyiben ezt megtesszük, úgy akár évtizedekig élvezhetjük az otthonunk nyújtotta varázst.

Éppen egy minden elvárásának megfelelő otthonba költözne? Akkor a legjobb helyen jár! Otthonfelújítás vagy házépítés Kecskemét városában, a HelloHáz garantáltan a legjobb döntés lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?