Nem csak a gyerekeket, a szobáikat is érdemes felkészíteni az iskolára

Bár még javában tombol a nyár, hamarosan becsöngetnek az iskolákban, így nem árt felkészülni a tanévkezdésre. Stabil internetkapcsolat, egy jó számítógép, egy megfelelő íróasztal, kényelmes szék – csak hogy a legfontosabb eszközöket említsük. De vajon mire van még szükség ahhoz, hogy gyermekünk zökkenőmentesen vágjon neki az újabb tanévnek? A következőkben ehhez adunk pár tanácsot.

A megfelelő falszín kulcs lehet a jó eredményekhez

Mivel a gyerekek a szobájukban fogják tölteni az idejük legnagyobb részét, nem elhanyagolható, hogy milyen hangulatú a szoba. Ezt már a falak színe megalapozza! Sokan iskolakezdéskor cserélik le a kisgyerekkori mintás tapétát egy megnyugtató vagy inspiráló árnylatra: a narancssárga vagy a sárga különböző árnyalatai például stimulálják és növelik az agyi tevékenységet, a kék, zöld vagy lila falak a nyugalmat és a relaxációt segítik elő. Érdemes ezen színeknek is inkább a világosabb, pasztellesebb árnyalatait választani.

A megfelelő íróasztal és szék

Szinte alapvetés, hogy a legtöbb gyerek nem szeret házi feladatot írni, az iskolai kötelezettségeket pedig ki nem állhatja. A szülőknek ezért érdemes elgondolkodnia azon, hogy mégis mivel motiválhatná annyira gyermekét, hogy legalább arra a pár órára leüljön a szobájában, amíg a leckét elkészíti. Nos, talán a legjobb eszköz erre egy olyan íróasztal és szék, amit maga a gyerkőc választ ki.

Ám van pár szempont, amiket érdemes betartani. Ilyen például az asztal hasznos munkaterülete. Itt érdemes legalább 1 méter széles és 50-60 cm mély felületet biztosítani, hogy a gyermek korától és méretétől függetlenül, hosszú időn keresztül elférjen rajta.

A szék esetében az egyik legfontosabb szempont, hogy állítható magasságú legyen. Így biztosíthatjuk, hogy a gyermek folyamatos növekedése ellenére mindig leérjen a talpa, s hogy kényelmesen helyezkedjen el rajta. Emellett azoknál a fiataloknál, akik naponta több órát töltenek el a képernyő előtt, érdemes a derék megtámasztásra is odafigyelni, valamint olyan széket beszerezni, ami rendelkezik könyökpihentetőkkel.

A ruhatár frissítésekor is gondolnunk kell a rendszerezésre

Iskolakezdés előtt mindig érdemes kiszelektálni a kinőtt ruhákat, és a már nem használt játékokat, hiszen a könyveknek, füzeteknek és a tanszereknek kelleni fog a hely. Éppen ezért szerezzünk be minél több praktikus és esztétikus, tárolásra alkalmas dobozt, polcot vagy szekrényt. S hogy milyenek a jó bútorok egy gyerekszobában?

A többfunkciós bútorok kiváló megoldások lehetnek az ideális gyerekszoba kialakításához. Például egy ágy alá szerelt fiókos szekrény lehet a játékok tárolására, vagy egy asztalra szerelt polc lehet a könyvek és a különböző kacatok tárolására. Hiszen a gyerekszobában is fontos a rendszerezettség, mely pozitívan befolyásolja a tanulás hatékonyságát.

Tanulósarok rejtekhelyekkel

Tanulósarkot kizárólag olyan helyiségben érdemes kialakítani, ami rendelkezik legalább egy nagyméretű ablakkal. A természetes fény ugyanis elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez, azaz gyermekünk szeme nem terhelődik meg, emellett a fény jótékony hatással van a gondolkodásra is. Persze ez véges erőforrás, így a téli hónapokban szükség lesz egy jó minőségű asztali lámpára is.

Emellett megkerülhetetlenek a tanulósarokban az apró zugok, ahova mondjuk a gyermek tankönyveit és az egyéb tanszereket pakolhatjuk el. Vagy éppen gyermekünk iskolai munkáit és dolgozatait gyűjthetjük bennük, hogy meglegyenek későbbre. Emellett az ilyen apró zugokban az olyan felszereléseket is el tudjuk rejteni, mint a hetente hazakerülő tornazsák, esetleg úszás felszerelés. Persze ezeket tárolhatjuk egy külön erre a célra felszerelt fogason is, hogy mosás és szárítás után rögtön zsákba pakolva akaszthassuk fel a helyére.

Felkészítené gyermeke szobáját az iskolakezdésre, esetleg a gyerekszoba felújításán gondolkodik? Akkor a legjobb helyen jár, hisz minden esetben arra törekszünk, hogy megmutassuk, ügyfeleink a velünk való együttműködéssel jó döntést hoztak. Projektjeink során értéket teremtünk, a vállalt határidőket betartjuk és kizárólag első osztályú mesteremberek kipróbált munkamódszerével dolgozunk. Ezen túl minőségi anyagok felhasználásával tesszük időtállóvá az ügyfelek által megálmodott kulcsrakész ház minden porcikáját.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?