Új építésű családi ház előnyei, miért érdemes ebben gondolkodni?

Az otthon megléte az életünk egyik legfontosabb része, és mindenki számára fontos, hogy olyan helyen éljen, amely megfelel az igényeinek és kényelmének. Az új építésű családi házak, mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az otthont keresők körében, mely ugyan gyorsan változó piaci értéket képviselnek, és egy házépítés ára sok tényezőtől függ, mégis számos család vág bele. Ezek az ingatlanok számos előnnyel rendelkeznek, amelyeket érdemes megfontolni, amikor ingatlan keresünk, és hogy könnyítsünk a döntésben, ebben a cikkben részletezzük az új építésű családi házak nyújtotta előnyöket, és rámutatunk arra, miért is érdemes elgondolkodni egy új ház építésén.

Az otthonunk egy olyan hely, ahol kikapcsolódunk, feltöltődünk, és a családunkkal töltjük az értékes pillanatokat. Az otthonunknak meg kell felelnie az elvárásainknak, és egy új ház építése lehetőséget teremt arra, hogy a terveinknek és igényeinknek megfelelő otthont teremtsünk magunknak. Egy ház építésének fontossága több szempontból is megmutatkozik. Az első és talán legfontosabb szempont az, hogy egy új építésű házat saját már a tervezéstől az elképzeléseink és igényeink szerint alakíthatunk ki. A telek kiválasztásától kezdve a berendezésig, mindent testre tudunk szabni, hogy az elkészülte után,  igazi otthont kapjunk. Nem feltétlen kell kompromisszumokat kötni, (a helyi építési engedélyek függvényében) mert minden részletet úgy alakíthatunk ki, ahogy szeretnénk, és ahogy a családunk minden tagjának optimális.

Egy új ház építésének másik fontos előnye, hogy elkerülhetjük az elavult épületek potenciális problémáit. Sok meglévő, régebbi házban vannak rejtett, és olyan egyéb előre nem látható hibák, amelyek viszonylag már a felújítás, átalakítás során, akár rövid időn kívül-belül jelentkezhetnek. Ilyenek lehetnek pl. energiahatékonysági hiányosságok, rossz alapanyagok, szerkezeti gondok, melyek hosszú távon jelentős váratlan költségeket és bosszúságot is okozhatnak. Az új építésű házak építésénél modern technológiákat és korszerű anyagokat és technológiákat alkalmaznak, amelyek csökkentik a karbantartás és a fenntartás költségeit, és hozzájárulnak a fenntartható életmódhoz. 

 

Egy új ház építésének előnyei:

Modern és testreszabott tervezés:

Egy új építésű családi ház lehetővé teszi, hogy az otthonunk minden aspektusát saját igényeink és stílusunk szerint tervezzük meg. Az alaprajztól, a belső elrendezésen át, a burkolatok, a funkciók elhelyezéséig, minden a mi döntésünk alapján valósul meg. Így valóban olyan otthon jön létre, amely tükrözi az egyéniségünket és megfelelőek az igényeinknek. 

Hogy zajlik a HelloHáznál a tervezés?  Ebben a cikkben összeszedtük a lehető legtöbb információt, hogy könnyebben tudj belevágni egy házépítési projektbe.

Energiahatékonyság:

A HelloHáznál az új építésű házak esetén modern építési technikákat és anyagokat alkalmazunk, amelyek lehetővé teszik az energiahatékonyságot és a fenntarthatóságot. A jól szigetelt falak és ablakok, korszerű fűtési rendszerek révén, csökkenthetőek az energiaszámla költségek és a környezeti hatások, és minden általunk épített és a jövőben építendő házunkat A Mesterház Minősítési Rendszer által tanúsítva adjuk át Megrendelőinknek. Bővebben itt olvashatsz róla.

Alacsony karbantartás:

Az új házak esetén nem kell aggódni, elavult technológiák vagy kopott anyagok miatt, mert a minőségi anyagok beépítése által, hosszútávon biztosított, hogy az otthonunkat nem kell minden évben felújítani vagy javítgatni valamit rajta, hanem évekig nyugodtan élvezhetjük annak előnyeit. Nyilván a benne élés során, előfordulhat, hogy valamit átalakítunk, javítunk a kinézetén, vagy új funkciókat adunk hozzá, átrendezzük, de alapvetően hosszú évekig biztosíthatja számunkra a megfelelő kényelmet.

Hosszútávú befektetés:

Egy új ház építése mindenképp hosszú távú befektetésnek tekinthető. Az ingatlan értéke növekedhet az évek során, különösen, ha jó helyen épül. Az új ház akár az örökségünk részévé válhat, és a megfelelő szinten tartás mellett, valóban értékálló befektetés.

 

Az építkezés folyamata

Egy új ház építése összetett folyamat, amelyet gondosan meg kell tervezni és megfelelően kell kivitelezni. Az alábbiakban bemutatjuk az építkezés folyamatának fő lépéseit:

Tervezés és engedélyezés:

Az első lépés a telek megvásárlásán felül, a tervezés és a szükséges engedélyek beszerzése. Ebben a szakaszban egy építész tervezővel dolgozhatunk együtt, hogy kialakítsuk a leendő ingatlan alaprajzát és stílusát. Ezután benyújtjuk a terveket és engedélyeket a megfelelő hatóságokhoz. Erről bővebben itt találsz információt.

Megkezdődik az építkezés

Egy építkezés sosem könnyű, hiszen ez egy hosszú várakozással teli folyamat, viszont a HelloHáz ügyfelei számára, igyekszünk megkönnyíteni a folyamatokat, úgy, hogy az építkezés során az engedélyeztetéstől kezdve a földmunkálatokon át, az épület szerkezetének és belső terének kialakításáig, minden lépést alaposan felügyelünk. Válogatott szakemberekkel dolgozunk együtt, hogy ezek az otthonok hosszú távú értéket és kényelmet biztosítsanak a tulajdonosoknak. Az első téglától az utolsó ecsetvonásig, kulcsrakészen adjuk át a házat, hogy Neked már csak költözni kelljen. 

Összefoglalás:

Egy új ház építése hosszú távú befektetés, és több hónapon át tartó folyamat. Ezen ingatlanok értéke növekedhet az évek során, különösen, ha megfelelő helyszínre és az építés minőségére odafigyelünk. Az energiahatékonyság révén csökkenthetjük az üzemeltetési költségeket, és a modern anyagok és technológiák révén minimalizálhatjuk a karbantartási igényeket. Egy új ház kényelme és hosszú távú értéke hozzájárulhat az életünk minőségének javításához is. Ha szeretnél inspirálódni, referenciáinkat itt találod!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?