10 legjobb háztervező és lakberendező program

A háztervezés és belső terek kialakítása hagyományosan bonyolult és költséges folyamat, de az utóbbi évek technikai fejlődése jelentősen átalakította ezt a területet. Korábban csak építészek és belsőépítészek készíthettek professzionális látványterveket, azonban napjainkban számos ingyenes és fizetős szoftver áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik bárki számára, hogy könnyedén és hatékonyan készítsen virtuális házterveket, és a belső tereket is ízlésére szabja, amatőr vagy akár komolyabb szinten is.

 

 

Az ingyenes háztervező programok sokféle funkcionalitást kínálnak, kezdve a 2D-s alaprajzoktól egészen a valósághű 3D-s modellekig, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kreatív és egyedi terveket hozzanak létre.

Ez a cikk bemutatja a legjobb 10 ingyenes háztervező és lakberendező programot, amelyek különböző funkciókat kínálnak az építészet és belsőépítészet iránt érdeklődők számára. Ezek a szoftverek nemcsak segítséget nyújtanak az otthontervezésben, hanem inspirációt is adnak, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki megvalósíthassa építészeti ötleteit és álmait, akár kezdőknek is. De ez csak egy része a fellelhető programoknak, hiszen további számos egyéb lehetőség rendelkezésünkre áll, főként ha adott termék típusból vagy egy kedvelt márkát szeretnénk beépíteni otthonunkba.

A következőkben részletesen áttekintjük a fellelhető programokat, bemutatva azok fő jellemzőit és funkcióit, hogy segítsünk minden érdeklődőnek megtalálni a számára legmegfelelőbbet a tervezéshez.

Sweet Home 3D

Az egyik legismertebb ingyenes háztervező szoftver, amely 2D-s alaprajzokból és 3D-s modellekből áll. Egyszerű magyar nyelven elérhető felhasználói felület, nagy választékú bútorok és berendezési tárgyak, valósághű 3D-s megjelenítés. Online és letölthető verzióban is használható.

 

kép forrása: Sweet Home 3D

Planner 5D

Webes és mobilalkalmazás Apple és Google áruházakból is letölthető, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részletesen tervezzenek otthonokat. 2D-s és 3D-s tervezés, valósághű textúrák és színek, virtuális séták készítése az elkészült tervekről. Magyar nyelven nem elérhető, könnyen egyértelműen használható felület. Pro verzióban több funkció elérhető, ha komolyabban akarunk vele foglalkozni, rendszeres tervezési megbízásaink vannak, hamar megtérül az előfizetés.

 

kép forrása: Planner 5D

RoomSketcher

Online és letölthető platform, professzionális alaprajzok készíthetőek, széles körű bútorválaszték, térbeli tervezés és 3D-s nézetek. Ingyenesen is számos funkció elérhető, de az alacsony havi díj megfizetésével, plusz hozzáférést kaphatunk a tervek elkészítéséhez, design elemekhez.

HomeByMe

Egyszerűen használható online tervezőeszköz, amely valósághű 3D-s terveket kínál. 2D-s és 3D-s tervezés, több mint 120 000 bútor és dekorációs elem, együttműködési lehetőség más felhasználókkal.

  

kép forrása: HomebyMe

Floorplanner

Egyszerűen használható online platform, amely lehetővé teszi főként alaprajzok készítését és azok 3D-s megjelenítését. Könnyedén kialakítható alaprajzok, széles választékú bútorok és tárgyak, integráció más tervező szoftverekkel.

Home Design 3D 

Intuitív 3D-s háztervező alkalmazás, amelyet egyszerűen lehet használni kezdők számára is. AppStore-ból és Google Play áruházból letölthető telefonra, tabletre, de asztali verzióban is könnyedén használható. Kicsit rajzszerű 3D-s megjelenítés, testreszabható terek és bútorok, virtuális séták.

Roomle

Online és mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 2D-s és 3D-s terveket és berendezési tárgyakat is tervezhetünk, alakíthatunk át. Interaktív tértervezés, több mint 100 000 bútor és tárgy, valósághű megjelenítés. A funkciók előfizetés után érhetőek el.

 

kép forrása: Roomle.com

Space Designer 3D

Webes platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részletes terveket készítsenek és megosszanak. Testreszabható terek és alaprajzok, virtuális séták, együttműködési lehetőség más felhasználókkal.

Cedreo

Professzionális szintű online háztervező szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valósághű terveket készítsenek. Képek és videók készítése az elkészült tervekről, testreszabható belső terek és külső épületek, együttműködési lehetőség. Korlátozott ingyenes és előfizetői rendszerben választható felület.

HomeStyler

Intuitív online platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részletes lakberendezési terveket készítsenek. Virtuális valóság támogatás, inspirációs galériák, egyedi tervezés és testreszabhatóság, egyszerű felhasználói felület, számos funkció elérhető az ingyenes felületen is. Lehetőség van előfizetni, így további tartalmakat és tárgyakat is elérhetünk.

Tekintve, hogy számos tervező program áll rendelkezésünkre, érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik felel meg leginkább az igényeinknek és melyiket tudjuk könnyen használni. Ha azonban nem szeretnénk időt fordítani a különböző programok kipróbálására és tanulmányozására, érdemes egy tapasztalt építészt vagy tervezőt bevonni, aki kellő szakértelemmel segít az elképzeléseink megvalósításában és a megfelelő 3D látványtervek megalkotásában, ezzel elősegítve a kivitelezést. Mivel gyakran előfordulhat, hogy az általunk megálmodott tervek nem illeszkednek tökéletesen az adott körülményekhez, emiatt már a tervezési fázisban érdemes felkérni egy tapasztalt lakberendezőt vagy belsőépítészt. Segítségükkel elkerülhetjük a későbbi problémákat és biztosíthatjuk, hogy elképzeléseink valósággá váljanak a lehető legjobb módon.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?