5 ingyenes tervező program, amivel könnyebb lesz a házad berendezni

Egy álomotthon megtervezése nem kis feladat, sokszor a profikat is megizzasztja. Szerencsére azonban ma már rengeteg olyan ingyenes és fizetős program érhető el a neten, amivel könnyedén tervezhető meg egy ház. Most következő bejegyzésünkben ezekből mutatunk néhányat.

Roomstyler családi ház tervező program

A Roomstyler egy angol nyelvű családi ház tervező program, melyben 3D-s fotórealisztikus látványtervek készíthetőek vele, így könnyebben el tudja képzelni a szobákat, helységeket. A program előnye, hogy használata során beállíthatók a fényviszonyok és a napszakok, sokféle lakberendezési tárgy közül lehet választani, a felhőben tárolt tervekhez később is hozzá lehet férni. A Roomstyler egyfajta átmenet a családiház tervező és profi lakberendező programok között.

Floorplanner: az egész ház érdekében

Át szeretné tervezni a szobáját, vagy egy egész emeletet, akár egy teljes épületet? Akkor nem is kell tovább keresgélnie. Bár a Floorplannert alaprajz tervezőként lehetne fordítani, mégis minden megvan benne, hogy egy 3D-s komplett látványtervező, szobatervező online programként tudjuk használni. Webalapú, így a böngészőn keresztül el tudjuk érni, és ami a legjobb benne, hogyha magáncélra használjuk és nem túl gyakran, akkor egy rövid regisztráción kívül nem kerül semmibe.

Sweet Home 3D, hogy az otthon valóban édes legyen

A Sweet Home 3D lakástervező és lakberendező programban 2D alaprajzon helyezhetjük el a falakat, nyílászárókat, berendezési tárgyakat, bútorokat, melyeket ezután 3D előnézetben tekinthetünk meg, több nézetben. A program lehetőséget nyújt arra is, hogy színt, textúrát, méretet, irányt, padlót, mennyezetet változtassunk, emellett a rajzunkon a helyiségek területét, méretvonalakat, szövegeket és nyilakat is elhelyezhetünk. A végeredményt pedig lementhetjük PDF formátumban, képfájlban, videóként és a saját 3D-s formátumában is. A program letölthető, de online is használható.

Planoplan nem csak kezdőknek

A Planoplan egy viszonylag egyszerűen használható családiház tervező program, rengeteg látványtervező funkcióval. Letölthető és böngészőben futtatható verziója is van, de elérhető online is. A fizetős csomag a HD képekre és látványtervre fókuszál. A Planoplan összességében kiváló választás lehet a kezdő háztervezők számára, emellett további előnye, hogy remek nagyfelbontású képeket készít a terveinkről.

IKEA online tervezőprogram, a svéd minőség

Az IKEA online tervezőprogramjai lehetőséget adnak arra, hogy azokkal az eszközökkel dolgozzunk, mint a bútoráruház szakértő tervező munkatársai. A programok a böngészőben használható tervezőfelületeket jelentenek, ahol könnyedén változtathatjuk meg a helyiség kitöltőelmeit vagy az adott kanapé vagy tároló részleteit, összetételét. Ha bejelentkezünk IKEA Family profilunkkal, akkor az elkészített terveket le is tudjuk menteni és a profilunkhoz kapcsolni, hogy a későbbiekben visszatérhessünk, javíthassunk rajta vagy hogy időt spóroljunk meg, amikor eljön a konyhavásárlás ideje.

Éppen otthona belső tereinek megtervezésével bajlódik, de úgy érzi, inkább profikra bízná a feladatot? Akkor válassza a HelloHázat, mely az építéstől a kivitelezésig egyedi igények teljesítését vállalja. A további részletekért keresse tanácsadónkat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?