Infravörös padlófűtéssel az energia-függetlenségért

Az energiaválság okán sokan gondolkodnak azon, miként tudnának javítani az állam felé fennálló energiafüggőségükön. A napelemmel működő infravörös padlófűtés bevezetése ennek egy kiváló módja lehet, elmondjuk, miért.

Mi az az infravörös padlófűtés?

Az infravörös padlófűtés tisztán elektromos működtetésű. A padlóba integrált fűtőelemek az elektromos energiát hővé alakítják, ami a padló gyors felmelegedését biztosítja. Az infravörös padlófűtés a legtöbb helyiségbe könnyedén beépíthető, akár részterületeken, akár teljes felületen. A normál szigetelésű infravörös padlófűtés teljes fűtési megoldásként vagy kiegészítő fűtésként is használható. Az elektromos fűtéshez rövid felfűtési idő tartozik, viszont azt érdemes figyelembe venni, hogy a felmelegedési idő a lerakott padlóburkolattól is függ.

Az infravörös padlófűtés az egyik legjobb elektromos fűtési forma, melynek óriási előnye, hogy kevés elektroszmogot bocsát ki, ugyanakkor a legjobb hőérzetet képes kialakítani. Természetesen jár egy minimális elektromágneses sugárzással, de az az egészségre egyáltalán nem jelent veszélyt. 

infrafűtés működési elve

Búcsú a villanyszámlától

A rendszer kapcsán érdemes leszögezni, hogy rendkívül energiatakarékosan üzemeltethető, napelemmel működtetve akár a villanyszámlától és a gázszámlától is megkímélhetjük magunkat. Ehhez csak arra van szükség, hogy a rendszert napelemmel működtessük. Ennek elérésére szerencsére már pályázni is lehet, az állam több százmilliárd forinttal támogatja a napelemes rendszer kiépítését a háztartásokban.

Így nem gördülhet akadály az infravörös padlófűtés napelemmel való működtetésébe, s az energiafüggőségünk megszüntetése elé. A rendszerrel ráadásul biztosan jól járunk, hiszen az energiatakarékosan is üzemeltethető, az általa felhasznált áramot szinte teljes egészében hasznosítja, így üzemeltetése energiaveszteség nélkül biztosítható. A körülötte lévő tárgyakat is felmelegíti, de nem tűzveszélyes.

Szinte bárhova jó lehet

Az infra fűtés komoly előnye más technikákkal szemben, hogy az szinte bárhova telepíthető, ahol rendelkezésre áll a készülékek működtetéséhez szükséges áramforrás. Az infra melegítők rendkívül széles palettáját kínálják kül- és beltéri használathoz egyaránt.

Jó tudni: az infravörös sugárzást nem fújja el a szél, ezért tökéletesen alkalmas teraszok, verandák és más nyitott terek melegítéséhez is. Az infrafűtés ideális megoldás csarnokok, templomok és más, nagy belmagasságú épületek fűtésére is, mivel az infra hősugárzó lehetőséget nyújt a tér egy részének célzott fűtésére, így nem kell az egész légteret befűteni.

CALEO fűtőfilm - infrafűtés

Összességében a legjobb válasz lehet

Az infravörös padlófűtés kapcsán kijelenthető, hogy az az egyik leghatékonyabb módja lehet házunk fűtési igényeinek fedezésére, az ukrán-orosz háború okozta energiaválság elkerülésére. A rendszer kiváló választ jelenthet a környezetükre ügyelőknek is, hiszen a rendszer környezetbarát. Nem véletlen, hogy a HelloHáz projektjeinek nagy többsége is ezzel a technológiával épül.

Éppen építkezne, de tart az orosz-ukrán háború hatásaitól? Vagy csak nem tudja, hogy merre induljon el? Ne essen kétségbe, mi tudunk segíteni! Otthonfelújítás vagy házépítés Kecskemét városában a HelloHázzal garantáltan 2022 legjobb döntése lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?