zöld otthon hitel

ZöldOtthon program igényelhető az összes házunkra!

Az előző hét sem telt el nagy bejelentések nélkül, és míg a legtöbben a foci EB eredményeit saccolgatták, addig az MNB, azaz a Magyar Nemzeti Bank bemutatta talán az eddigi legkedvezőbb hitelkonstrukcióját, a ZöldOtthon Programot. Előreláthatólag ezzel a lépésével az MNB jócskán megalapozta népszerűségét az építkezők körében, hiszen a kétszázmilliárdos keretösszeggel rendelkező hitel igen kedvező kamattal és futamidővel kecsegtet. Így nem véletlen az, hogy a pénzügyi szakemberek már most azt pedzegetik, hogy vajon mekkora mértékben fogja a ZöldOtthon hitel átrendezni a hitelpiacot. Mielőtt azonban piedesztálra emelnénk a Magyar Nemzeti Bankot, a ZöldOtthon Program létrehozásának oka nem csupán bolygónk szeretete volt hanem, hogy elősegítse a zöld pénzügyi rendszer kiépülését Magyarországon, ami a bank reményei szerint könnyedén egy gyorsabbnak mondható gazdaság fejlődéséhez is vezethet. 

Mit lehet tudni a – talán – minden hitelnél jobbnak tűnő ZöldOtthon Programról?

Fontos először is leszögezni, hogy a program célja nem csak az, hogy olcsóbban juthassunk lakáshitelhez hanem, hogy energiahatékony módon újuljon meg a magyar lakáspiac. Ezen kívül a hitel segítségével szeretnék a zöld pénzügyi rendszer kiépülését kialakítani, amit az augusztustól érvénybe lépő Zöld jelzáloglevél-vásárlási programmal kezdeményeznek.

Ugyan a programok további részleteit csak a következő hetekben ismertetik, azt már most is tudni lehet, hogy a kétszázmilliárdos keretösszegből maximum 70 millió forintot lehet majd egy új építésű ingatlanra fordítani.

Fix, tervezhető és alacsony kamatozású hitel – a ZöldOtthon Program jóvoltából

A Magyar Nemzeti Bank ismét 0%-os kamattal refinanszírozza a programban a hitelintézeteket, amelyet azok legfeljebb 2,5 %-os, a futamidő végéig rögzített –  maximum 25 év – ügyleti kamat mellett hitelezhetnek tovább lakossági ügyfelek számára. A hiteligénylők magas energiahatékonyságú új lakások, családi házak építésére, illetve vásárlására fordíthatják az MNB igen nagyvonalú hitelét, ami jelen pillanatban minden piaci hitelnél olcsóbb lehetőség biztosít Magyarország lakossága számára.

A hiteligénylés feltétele, hogy a megvásárolni tervezett új építésű ingatlan legalább BB energetikai besorolású legyen. 

Mit is jelent a BB energetikai besorolás? 

Mivel a Helloház által épített összes ház megfelel a „BB” energetikai követelményeknek, így nemcsak, hogy naprakészek vagyunk minden a környezeti fenntarthatóság érvényesítésével kapcsolatos újítással, de az összes új házunkra is igénybe lehet majd venni a ZöldOtthon hitelt. Azt is fontos megemlíteni, hogy Magyarországon a 2022. június 30 után kiadott használatbavételi engedélyű épületeknek, kötelezően teljesíteniük kell majd a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait. Pontosan ezért mi a Helloház csapatával már most minimum BB energetikai besorolású házakat építünk. A BB energiaosztály hivatalos megnevezése a „Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő”, amelynek épületei megfelelnek a jogszabályban megfogalmazott követelménynek. A jogszabály kitér a maximális energiafogyasztásra, épületszerkezetre, hőszigetelésre és az energiahordozókra is, aminél az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedezni. A környezeti fenntarthatóság mellett a Helloház minden egyes háza a Mesterház Minősítési Rendszer szerint kerül kivitelezésre, ami nem csak az építőipar egyik legelismertebb garanciája, de a ház értékét is igencsak megemeli. Cégünk ezen kívül idő és pénz garanciát is vállal elkészült házakra, amit kötbér ellenében vállalunk.

BB energetikai besorolás

Amennyiben szeretnéd megtekinteni a generálkivitelezés alatt álló projektjeinket, ne hagyd ki az Új-építésű projektjeinket Kecskeméten, amelyben közel 50 eladó ingatlan közül szemezgethetsz.

Előfinanszírozás

0 Ft önerő, 100% bizalom

 

Ár-garancia

Tartjuk magunkat a szerződött árhoz!

Idő-, és minőség garancia

Az átadást kötbér ellenében is vállaljuk!

Ezeknél a projekteknél generálkivitelezés minden egyes pontjáról – az engedélyek beszerzésétől az alapletételén át a kulcsátadásig – a Helloház gondoskodik. Sok generálkivitelező van, aki felépít egy házat, de olyan már kevés, aki az egész építkezés folyamatát előfinanszírozza az ügyfele számára. A Helloháznál a szerződés megkötését követően csak az építkezés első ütemét követően kell fizetni. A ház kulcsrakész állapotának eléréséhez 6-7 ütemre számíthat a megrendelő, és csak minden egyes elkészült és átadott ütem után kell fizetni, mikor a pénz ellenértéke a telken már megvalósításra került.

Tényleg minden hitelnél jobb a ZöldOtthon Program?

Talán kevés ember van – ha egyáltalán van még olyan – ma Magyarországon, aki ne hallott volna a CSOKról. Ám nagyon úgy néz ki, hogy a ZöldOtthon Program könnyedén letaszíthatja a CSOK-ot az eddig meginoghatatlannak tűnő vezető helyéről. Ennek fő oka nem csak a kedvezményes -2,5 %-os- kamatnak tudható be, ugyan ez sem elhanyagolható, hiszen egy 20 éves ZöldOtthon Hitel törlesztőrészlete, akár 600 ezer forintos megtakarítást is jelenthet a CSOK-hoz viszonyítva. A CSOK (3%-os kamata) 0,5 %-os kamat különbsége egy tizenöt millió forintos, húsz éves futamidejű havi törlesztővel körülbelül 83 ezer forintra jön ki, míg a ZöldOtthon Program hitelénél ugyanez 79,5 ezer forint lesz.

Az MNB új programjának erőssége azonban abban rejlik, hogy a hiteligénylőknek nem kell gyermeket vállalniuk és még csak a lakásban sem kell feltétlenül élniük.

A CSOK ezen kívül „csak” maximum 10 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást foglal magába, és ha a követelményeket bevállaljuk további 15 millió forintos kedvező hitelt is igényelhet a potenciális ingatlan vásárló. Ez a 25 millió forint pedig a jelen ingatlan árak mellett – főleg Budapesten – ugyan kezdeti löketnek nagy segítségnem bizonyul, de sajnos nem feltétlen elegendő.

Amennyiben bővebb felvilágosításra lenne szükséged, keresd csapatunkat bizalommal! Családi otthonteremtési támogatás, vagy hitelügyintézés, a Helloház csapatának nincs megoldhatatlan feladat generálkivitelezés kapcsán Kecskemét városában.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?