tengerparti ház

Miért nem olyan jó ötlet házat venni a tenger mellett

Kevesen vannak azok, akik a tengerparti életet nem az idilli jelzővel illetnék, és talán még kevesebben akik nemet mondanának egy tengerparti ház adta lehetőségnek. A tenger adta csodálatos levegő, vagy a hullámok hangja igazán csábító mindenki számára, főleg a 2 éve tartó pandémia okozta limitált nyaralási lehetőségek óta. Mielőtt azonban költözésre adnád a fejed, jó ha tisztában vagy azzal, hogy a megannyi pozitív tulajdonsága mellett a tengerparti életnek is megvannak a maga hátulütői. Először is a jóhoz, ebben az esetben a tengerparti álom-élethez könnyű hozzászokni. Mikor az álomból valóság válik, azon kapjuk magunkat, hogy újabb és újabb álmok lépnek a már megvalósultak helyére. Ez történik a tengerparttal is, ugyanis mikor minden nap a tenger illatára, hangjára és hangulatára kelsz, egy idő után már nem olyan különleges az élmény, és azon kapod magad, hogy hiányzik a város, a hegyek vagy az erdő. Az is könnyedén előfordulhat, hogy teljesen megszűnik a tenger látványa okozta élvezet, és a pozitív tulajdonságok helyett a negatívak kerülnek előtérbe.

Milyen változásokkal kell számolni a tengerparti letelepedésnél?

A munkapiac igazán limitált, így ha a turizmus nem a fő karrier opció számodra, akkor rossz hírünk van, ugyanis nagyon más lehetőség nem rejlik a tengerparton. A pandémia óta ugyan egyre többen dolgoznak otthonról, a városi élet kétségkívül több lehetőséget rejt magában. A tengeri klíma ugyan az asztmásoknak „életmentő” is lehet, mégis az országunkra jellemző 4 évszak a tengerparton kettőre redukálódik, aminek hatására búcsút inthetünk a fehér karácsonynak.

tengerparti karacsony

A tengerparti tél egyáltalán nem olyan, amit megszokhattunk Magyarországon. Lényegében soha nem megy 0 fok alá a hőmérséklet, de előfordulhat, hogy az időjárást sokkal hidegebbnek érezzük, mint itthon a mínusz fokokat, köszönhetően a viharos szeleknek és magas páratartalomnak. Azok az emberek, akik nincsenek hozzászokva a tengeri klímához, az ottani éghajlat kellemetlen meglepetéseket tartogathat. A hazánkra nem jellemző erős hideg szél pedig gyakran arra kényszeríti az embereket, hogy el se akarjanak menni otthonról. Az mondjuk tény, hogy ki lehet vészelni akármilyen viharos időjárást egy örökpanorámás meleg tengerparti házból.

Milyen hátulütőkkel jár a tengerparti élet?

Kétségkívül az egyik legnagyobb negatívuma a tengerpart életnek a turizmus, ami a rengeteg szemét mellett, az árakat is és a nyugodt éjszakákat is befolyásolja. Ugyan a turistaszezon jó kis bevételt jelent a helyi kis-, és nagyvállalkozóknak, és munkát a helyieknek, de még ez sem elég ahhoz, hogy elnézzék a turistákkal járó megannyi negatívumot. Mindenki a legszebb helyi látványosságokat szereti élvezni egy nyaraláskor, így a helyiek gyakran kiszorulnak a legnépszerűbb részeiről a tengerpartnak, és közel sem tudják úgy élvezni a hely adta lehetőségeket mint a turista időszak előtt vagy után.

szemetes tengerpart

Az étteremben jóval előre kell helyet foglalni, a kávét csak elvitelre tudod elfogyasztani, és egy 10%-os áremelkedéssel minimum számolhatsz a nyári hónapok alatt. A magas árak pedig nem csak a vendéglátóhelyekre jellemzőek, hanem a szupermarketekre, benzinkutakra, és az ingatlanokra is. Ugyan egy örök panorámás otthonnak mindenhol elkérik az árát, de az tény ha ez a panoráma a tengerre néz, akkor jócskán a zsebébe kell nyúlnia a tengerparti élet iránt vágyóknak.

tengerparti turisták, tömeg

Ezért ha csak anyagi szempontból nézzük a tengerparti idilli élet sokkal praktikusabb, ha csak egy álom, vagyis nyaralásként marad meg az életünkben. Ugyan napjainkban az egyik legjobb befektetés az ingatlan, a sós víz hatására létrejövő korrózióval sajnos számolni kell a tengerparti ingatlanok esetében. Ugyanez bonyolítja a karbantartást és mindenféleképpen extra kiadásokkal jár, azonban még így is kevés jobb befektetés van, mint egy tengerparti ingatlan. Tengerparti letelepedésnél számolnunk kell még az árvízkárokkal és a drága biztosítással is.

tengerpart viharos időjárás

A családosoknak ugyancsak számolni kell azzal, hogy a felkapott tengerparti helyek nem annyira nyüzsögnek óvodáktól, iskoláktól, egyetemektől vagy körzeti orvosoktól, esetleg korházaktól.

Amennyiben a boldogságod kulcsa mégsem a tengerparti életben rejlik, és inkább hazai vizeken eveznél – vagy inkább alföldön sétálnál -, figyelmedbe ajánljuk Kecskemét gyönyörű városát.

Miért válaszd Kecskemétet?

Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét tökéletes választás családosok számára, de azoknak is akik a karrierépítés reményében költöznének Bács-Kiskun megye székhelyére. A város Budapesttől mintegy 85 km-re található Magyarország középső részén helyezkedik el.

Kecskemét olyan látványosságokkal ragadtatja el az ide látogatókat, vagy itt élőket mint a:

– a Főtéren található Városháza;
– Kecskemét legrégebbi építészeti emlékét a Ferences templom;
– Kecskeméti Katona József Színház;
– Szentháromság-oszlop, amit Szent Sebestyén, Szent Rókus, árpádházi Szent Erzsébet és Szent István alakjai díszítenek;
– a Kéttemplomköz utcájában található Refromátus templom. Itt meg kell említeni, hogy a kecskeméti Főtér sajátossága, hogy az országban szinte egyedülálló módon az összes felekezet temploma megtalálható;
– a szecesszió mesterműveként ismert Cifrapalota;
– Zsinagóga;
– Nagytemplom;
– Arborétum;
– vagy Szabadidőpark a Vízmű Tóval.

A “Hírős város” azonban nem csak gyönyörű belvárosáról és építészeti látványosságairól híres, hanem kulturális és kulináris programokról, és azok hatalmas választékáról. Legyen szó a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztiválról, vagy a Hírös Hét Fesztiválról, a város számtalan lehetőséget kínál lakóinak, a kulturális és gasztronómiai igényeik kielégítésére. Jobbnál jobb éttermek és kávézók kényeztetik az itt lakókat, ezen kívül elismert általános iskolákban és gimnáziumokban sincs hiány. A főiskolai élet is igencsak jó lehetőségeket tartogat, azok számára akik a városban szeretnének továbbtanulni. A sportolni vagy kikapcsolódni vágyóknak is számtalan lehetőséget kínál a város. Kecskemét termálvizét például 1987-ben minősítették gyógyvízzé, így a télen-nyáron üzemelő uszoda, és a melegebb hónapokban üzemelő Élményfürdő és Csúszdapark kicsiknek és nagyoknak egyaránt nyújt élményt.

Házépítés Kecskeméten a Helloházzal

Azt már számos cikkünkben részleteztük, hogy miért is jó választás a Helloház jövendőbeli otthonod felépítéséhez, ám most nézzük meg mit mutatnak a számok és beszéljenek azok helyettünk. A weboldalunkon megtalálható 3D házterveknél a részletes műszaki leírás mellett az árainkat is megtalálhatod. Ezek az árak pedig minden beépített terméket tartalmaznak, amelyet a részletes műszaki leírásban tételesen is megtalálsz. Amennyiben az általunk megadott tartalom bármelyikét módosítanád, a többletköltséget azonnal ki is számíthatod. Cégünk a tervezési módosításokért, egyeztetésekért nem számol fel extra költséget. Műszaki tartalmunk és árszínvonalunk hűen tükrözi, hogy a Hello Ház Kft. elkötelezett híve a minőségi építőipari szolgáltatásnak. Az árgarancián felül pedig van egy további jó hírünk: a Helloház által használt korszerű építési technológiáknak és profi logisztikának köszönhetően, akár 10 hónap is elég lehet egy 100 m2-es tégla teherhordó falazatú, egyszintes családi ház kulcsrakész átadásáig. Ezt a határidőre történő átadást pedig kötbér ellenében is bátran vállaljuk, még ebben a csúszással teli „új”világban is.

Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, keresd csapatunkat – akik előzetes egyeztetés alapján – személyes konzultációra is lehetőséget biztosítanak. Mi gondoskodunk róla, hogy álmaid otthonának kivitelezése – még a pandémia alatt is – gördülékenyen és problémamentesen menjen végbe, hogy egy gondmentes életért ne a tengerpartra kelljen menekülnöd.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?