Új vagy használt ingatlanba költözzünk?

A költözésen gondolkodók gyakran gondolkodnak el azon, hogy újépítésű vagy inkább használt ingatlant válasszanak otthonuknak. A válasz egyáltalán nem egyszerű, a következő cikkünkben ugyanakkor hozunk pár érvet az egyik és a másik lehetőség mellett is.

Költséghatékonyabb lehet egy új

Sokan úgy gondolják, hogy egy újépítésű ingatlan vételára minden esetben magasabb a használtakénál, ám ez így nem igaz. Hiszen egy frekventált belvárosi környéken a használt ingatlanok akár kétszer annyiba is kerülhetnek, mint az újépítésűek. Nem beszélve arról, hogy egy használt ingatlan esetében gyakran fordulnak elő olyan javítások, melyekkel a vevő nem tudott előre kalkulálni, így azok jelentős mértékben megemelik a vételárat.

Összességében elmondható, hogy a HelloHáz esetében az új otthonod biztosan annyiba kerül majd, mint amennyiért a cég vállalta a kivitelezést. És bár alkudni a végösszegből nem lehet, de bizonyos többletszolgáltatásokhoz hozzá juthatsz, például a legkorszerűbb anyagokból épül majd a házad, ezáltal az új otthonod fenntartási költségei is sokkal alacsonyabbak lesznek.

A személyes ízlésünkre szabják otthonunkat

Jelenleg egy új építésű kulcsrakész házat már az építkezés során – nem ritkán a tervezőasztalról – vásárlunk meg. Ez azt is jelenti, hogy még beleszólhatunk egyes elemek kialakításába, illetve a burkolatokat, a szanitereket és egyéb kiegészítőket is mi magunk választhatjuk meg. Ez természetesen a HelloHáz esetében is így van, így kijelenthetjük, hogy az új otthonok mindig az ügyfél ízlésének megfelelően lesz kialakítva.

Egy használt lakás esetén erre amúgy nincs lehetőségünk, ott a falak elhelyezkedése adott, a burkolatok is megvannak. Ha valami nem tetszik, akkor maximum egy felújítás, átalakítás keretében tudjuk megváltoztatni az adott elemet, márpedig ezért természeten a vásárlást követően külön fizetni kell.

A várakozási idő fontos tényező lehet

Mennyi idő alatt épül fel egy kertes ház? – teszik fel sokan a kérdést, mielőtt nekivágnak egy új otthon megvásárlásának. Szerencsére a HelloHáz erre konkrét választ tud adni: az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy 100 négyzetméter nettó hasznos alapterületű családi ház, a szerződés aláírásától számítva, teljes körű ügyintézéssel együtt 10 hónap alatt kulcsrakész állapotában átadásra kerül. S hogy mit jelent a teljes körű ügyintézés? A HelloHáz csapata minden erejével arra törekszik, hogy a lehető legjobban tehermentesítse ügyfeleit, átvállalva ezzel a tervezéshez, kivitelezéshez szükséges összes adminisztrációs terhet. Ezen felül a cég csapata az álomotthon felépítése mellett a családi ház finanszírozásával összefüggő kérdések tisztázásában is segítséget nyújt. 

Típusház

Csak az a szép zöld gyep…

Mielőtt pálcát törnénk a használt ingatlanok felett, érdemes megvizsgálnunk, milyen érvek szólnak mellettük. Nos, egy önálló telekkel rendelkező újépítésű ház megvásárlása kétség kívül imponáló, ám arra már kevesen gondolnak, hogy az építkezést követően milyen állapotban lesz a házhoz tartozó udvar. Amin egy durva tereprendezés sem igazán segít, hiszen ezen felül is rengeteg munkát kell belefektetnie a tulajdonosnak abba, hogy a megálmodott gyep, a fák és a virágok megfelelőek legyenek. Ráadásul a szép kert kivitelezése időigényesebb a házépítésnél, a növények kifejlődéséhez ugyanis sok esetben évekre van szükség.

Itt jönnek képbe viszont a sokszor kiváló állapotban lévő használt ingatlanok, amikhez – ha van egy kis szerencsénk – jó állapotban lévő kertet is kaphatunk. Így a költözést követő nyarat könnyedén megúszhatjuk egy kis fűnyírótologatással, semmint hogy a tűző napon ássuk a kertünket.

A használt lakás minimális átalakítást igényel

Mindenkinek nagy álma, hogy új otthona olyan legyen, mint amit előre megálmodott. A színek, a terek, a formák, az anyagok mind az igényei szerint kerüljenek kialakításra, és az ingatlan mihamarabb költözhető legyen. A használt lakások legnagyobb ereje pedig ebben lakozik: sokszor nem kell őket az alaptól a háztetőig újraépíteni, csupán itt-ott kell rajta elvégezni pár apróbb javítást, ami sokkal költséghatékonyabb lehet, mint egy generálkivitelezés.

Az ingatlanfelújítás persze sok időt és energiát felemészthet, valamint nagy figyelmet is igényel. A HelloHáz ugyanakkor a felújításban is tud segíteni, így nem kell eltévednünk az építőipari szakmák útvesztőiben.

Olcsón hozzájuthatunk

Vannak ingatlanok, melyek bár nagyon szépek és minden igényt képesek kielégíteni, de nagyon rossz helyen vannak. Ez pedig óriási szomorúságot tud okozni a vásárlók számára, főleg akkor, ha ezeket az ingatlanokat még jutányos áron is kínálják.

Aggodalomra és csüggedésre ugyanakkor nincs ok, hiszen régiótól függően akár 20 millió forint körüli összegből is nagyszerű állapotban lévő, ámde modernizálásra szoruló családi házak kaphatók, melyek további pár millió ráfordítással kifejezetten komfortos otthonná tehetők. Sokak számára ennél is lényegesebb, de legalábbis egyenértékű előny, hogy egy használt lakásba akár azonnal is be tudnak költözni, így ha nincs olyan fontos átalakításra szükség, akkor az könnyedén elvégezhető lesz úgy is, hogy már ott élnek a lakók.

Éppen a költözésen gondolkodik Kecskeméten és környékén? Akkor nálunk a legjobb helyen jár! Legyen szó otthonfelújításról vagy házépítésről, a HelloHáz garantáltan 2023 legjobb döntése lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?