A hálószoba titkai: így hozza létre a béke szigetét otthonában

Egy hálószoba kialakítása során az elsődleges cél, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol igazán kipihenhetjük magunkat. A következőkben ehhez mutatunk pár szempontot, amiket érdemes figyelembe venni a helyiség tervezése során.

Nem mindegy a hálószoba helyszíne

Életünk egyharmadát az ágyban töltjük, ezért érdemes a hálószobánkat ennek figyelembevételével kialakítanunk. Így fontos, hogy ügyeljünk a helyiség fekvésére, ami ugyan sokaknak közömbös lehet, de egyáltalán nem mindegy, hogy a reggeli első napsugarak ébresztenek majd minket vagy egy éjjel-nappal sötét szobában kelünk fel reggel.

Emellett fontos az is, hogy a hálószobánk lehetőleg a házunknak azon pontján helyezkedjen el, ahol csönd van. Nincs zavaróbb ugyanis annál, mint amikor a szomszéd mondjuk autót szerel vagy hangos barkácsolásba kezd, miközben mi éppen pihenni szeretnénk. Persze a csendes szoba nem mindig elérhető, ám ilyenkor is van megoldás, mondjuk gondoskodhatunk a megfelelő hangszigetelésről, gondolkodhatunk a különböző zajokat kizáró fali panelekben. (Vagy fordulhatunk a HelloHáz szakembereihez, akik garantáltan megtalálják majd a megoldást a problémánkra!)

hálószoba berendezés

Érdemes a semleges színekkel játszani a hálószobában

Egy hálószoba esetében egyáltalán nem mindegy, hogy a falak milyen színűek, azok milyen hatást keltenek. Ennek eldöntéséhez kiemelkedően fontos tisztában lennünk azzal, hogy a benne élők habitusa milyen, hogy az ízlésviláguk mennyire üt el egy adott színtől. Érdemes a lehető legjobban személyre szabni a teret, de azért ne essünk túlzásokba.

A hálószoba színpalettája amúgy lehet hideg és meleg, a lényeg az, hogy ne terhelje feleslegesen az idegrendszerünket. Azaz válasszunk inkább semleges árnyalatokat, pasztellszíneket vagy világosabb árnylatokat, amik jól passzolhatnak egy hálóba. Ha szeretjük az élénk mintákat vagy színeket, akkor lehetőleg egy falfelületen alkalmazzuk őket. Ezeken felül a zsályazöld és a kék is jó választás lehet.

A hálószobai felfordulás kizárva

Miután a hálószoba helyszínének és a falszínek kiválasztásával „leraktuk az alapokat”, jöhet a berendezés megtervezése. Itt nagyon fontos szempont, hogy a kiválasztott berendezési tárgyak harmonizáljanak a falak színével, és ne keltsenek zsúfolt érzetet.

A hálószoba berendezése során további fontos kritérium, hogy ne legyen benne rendetlenség. Hiszen ha valami, akkor az összevissza heverő tárgyak és ruhák aztán képesek teljesen elrontani a békés összhatást. A nyugalom szigetének kialakítása ráadásul nem is megoldhatatlan feladat, csupán egy kényelmes ágyra, pár zárt tárolóra és egy jó gardróbszekrényre van hozzá szükségünk.

A megfelelő textúra a hálószoba lelke lehet

A nyugodt, hívogató, barátságos és otthonos tér, a minden igényünket kielégítő hálószoba kialakításában jelentős szerepet játszanak a különböző textíliák. Az ágy esetében a legfontosabb ez: több rétegben helyezzük el rajta az ágyneműt, takarókat és magát az ágytakarót, így mindig elérhető lesz, amire épp szükségünk van.

A komfortérzetet növeli az is, ha ébredés után a lábunkkal nem egyből a padlóra, hanem egy puha szőnyegre léphetünk. Ehhez elegendő egy kisebb méretű darab, de azt feltétlen szerezzük be.

Egy cseppnyi természet a hálószobába

Végül érdemes megfontolnunk azt is, hogy valamilyen módon a természetet szerepet játsszon a hálószobánkban. Teljesen mindegy, hogy milyen növényeket tartunk benne, de legyen zöld a szobában. Ha nem szeretnénk semmilyen élő növényről gondoskodni, akkor az élethű, ízléses művirágok, esetleg a szárított növények, vagy nádak is megteszik, ha jó sokat vásárlunk belőlük.

Éppen a költözésen gondolkodik Kecskeméten és környékén, egyúttal megvalósítaná a „hálószoba álmait”? Akkor nálunk a legjobb helyen jár! Legyen szó otthonfelújításról vagy házépítésről, a HelloHáz garantáltan 2023 legjobb döntése lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?