5 tipp, hogyan nyaraljunk otthon

Otthon nyaralásnak számít minden olyan szórakoztató, kikapcsoló, pihenős tevékenység, ami kizökkent a hétköznapokból. Azaz a szokásostól eltér, de mégsem kell hozzá máshova utazni és máshol lenni. Az otthon nyaralásnak nem előfeltétele, hogy sok pénzbe kerüljön, irigylésre méltó legyen, vagy dicsekvésre alkalmas fotók készüljenek közben. Egyszerűen arról szól, hogy megtaláljuk a jelenlegi körülményeink és kereteink adta lehetőségek közül azokat, amik örömet szereznek. Ezek pedig lehetnek bármennyire apró vagy jelentéktelennek tűnő dolgok.

Sátorozzunk a kertben

Megeshet, hogy a kertes házban élőknek nincs lehetőségük elmenni nyaralni, illetve a gyereküket/gyerekeiket sem tudják táborba küldeni. Ilyenkor érdemes lehet valamilyen alternatív lehetőségben gondolkodni, és fontolóra venni egy klasszikus ám annál izgalmasabb ötletet: a sátrazást a kertben. A tematikus, tábor-alapú gondolkodást ugyanis könnyedén át lehet emelni a hétköznapokba, gyerekekkel pedig mindez még remek kalandot is jelent a szabad ég alatt aludni. Nem is kell más egy ilyen programhoz, mint egy sátor, pár hálózsák, egy elemlámpa és némi elemózsia estére.

Nyaralás az erkélyen

Természetesen azoknak sem kell kétségbe esniük, akik nem családi házban laknak. Egy erkély ugyanis szintén remek lehetőséget és helyszínt jelenthet az otthon nyaralásra. Ehhez elég, ha az erkély nagyságához mérten beszerzünk egy kis kerti asztalkát, székeket, párnát, díszítésnek pedig néhány lampiont, egy-egy vödör fűszernövényt vagy virágot, és gondoskodjunk a megfelelő árnyékolásról, de akár egy vízpárásító felszerelésével is fokozhatjuk a komfort érzetet. Ezzel mesés környezetet alakíthatunk ki a saját otthonunkban, miközben súlyos tízezreket spórolhatunk.

Mozi otthon

Szinte nincsen olyan ember, akinek ne lenne egy kedvenc filmje. Hiszen a mozgóképek világában kivétel nélkül mindenki könnyedén megtalálhatja a maga számítását. Ám moziba járni már nem mindenki szeret. De mi a helyzet akkor, ha a mozi a saját kertünkben vagy nappalinkban van, így nem kell másokkal egy levegőt szívnunk, idegenek csámcsogását és a hangos üdítő szürcsölésüket hallgatnunk?  Ehhez nincsen másra szükségünk, mint egy projektorra és egy nagyobb – lehetőleg fehér – falfelületre vagy kifeszített lepedőre, amire vetíteni lehet. Ezután már csak néhány kényelmes napágyat vagy széket, némi rágcsálnivalót és egy kis üdítőt kell magunkhoz vennünk, és teljessé válik a moziélmény. A többi pedig majd jön magától!

Barkácsolás a gyerekkel

Bár nem kifejezetten nyaralós program, ám egy borúsabb napon kiváló elfoglaltságot jelent a benti barkácsolás. Ez bár sokaknak elsőre rémisztő lehet, de nem kell profi asztalosnak lennünk hozzá, elég ha csak felcsapjuk az internetet és kinézünk valami egyszerű és megvalósítható ötletet – kopott bútor lefestését, egy virágos láda elkészítését, vagy akár egy madáretető megépítését. Akár több kisebb dolgot is elkészíthetünk a nyár folyamán, a gyerekek biztosan élvezni fogják, hogy együtt alkothatnak a szüleikkel.

Idén Ön is otthon nyaralna, de még nem áll rendelkezésére a megfelelő helyszín? Akkor forduljon a HelloHáz-hoz ahol minden esetben arra törekszünk, hogy megmutassuk, ügyfeleink a velünk való együttműködéssel jó döntést hoztak. Hiszen a projektjeink során értéket teremtünk, a vállalt határidőket betartjuk és kizárólag első osztályú mesteremberek kipróbált munkamódszerével dolgozunk. Ezen túl minőségi anyagok felhasználásával tesszük időtállóvá az ügyfelek által megálmodott kulcsrakész ház minden porcikáját.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?