a pénznyelő című film

Hollywood az építőiparban, avagy filmbe illő (rém)történetek

Generálkivitelezés Kecskemét és környékén, felújítás vagy egy használt ingatlan vásárlása? Mindegyik izgalmasan hangzik és a nagybetűs élet egyik mérföldköve. Az esemény, amely sok-sok izgalommal, örömmel és sajnos keserűséggel vagy akár bosszúsággal is járhat. Nagy valószínűséggel, ha nem megfelelően válasszuk ki a generálkivitelezőnket, számos bosszúsággal és stresszel lesz kikövezve az út, az életünk új és fontos mérföldkövéhez. Sajnos viszonylag kevesen vannak olyanok akik, még ne hallottak volna balul elsült építkezésről szóló rémtörténetről. Természetesen ez nem csak a magyar építkezések sajátossága, hanem világszerte egy igen gyakran előforduló probléma. Annyira, hogy még Hollywood is kihasználta párszor, az élet által írt forgatókönyv adta lehetőséget és meg is filmesítette őket.

Amennyiben kíváncsi vagy ezekre a vígjátékokra, amik szerintünk nagyon jól sikerültek , ezeket a filmeket kell keresned : A pénznyelő (tökéletes cím) , Tor-Túra (szintén frappáns címmel rendelkezik ) Ám nem kell Hollywoodig menni ezekért a sokszor hihetetlen történetekért, mi a Helloház csapatával összeszedtünk pár történetet, amire meg is próbáltunk megoldást találni. Fontos azonban előre leszögeznünk, hogy egyik történetnek sem voltunk a részesei és büszkén állíthatjuk, hogy saját kézből nem is tudnánk leírni egy ilyen sztorit sem, mivel cégünk egyik hitvallása, hogy csakis a megbízható és munkájára igényes szakemberekkel dolgozunk. Első történetünk egy olyan tulajdonosról szól, aki első kézből tanulta meg, miért is fontos jól megválogatni a generálkivitelezőket és azt, hogy általában aki a legolcsóbb árajánlatot adja, nagy valószínűséggel, nem a legmegbízhatóbb vagy legigényesebb munkát eredményezi majd.

Csapó indul, lássuk a díjnyertes rémtörténeteket…

1. Első főszereplőnk, akinek be kellett állnia segédmunkásnak a „szakemberek” mellé mert a generálkivitelező munkásai által végzett munka minősége és alapanyaga is silány volt. Természetesen a számlákon a megbeszélt alapanyagokat vették meg, míg a munkafolyamatok alatt olcsó és rossz minőségű alapanyagokkal dolgoztak. Minden generálkivitelezés során Kecskemét városában számunkra fontos, hogy a munka megkezdése előtt minden apró részlet tisztázva és dokumentálva legyen, ami nem csak a megrendelő érdeke, de a kivitelezőé is.

silány anyagokból felépítettt ház

Az elégedett ügyfél a kulcs a sikerhez ebben a szakmában is, ugyanis rengetegszer „száj hagyomány útján” terjed, hogy melyik a legjobb generálkivitelező vagy éppen a legrosszabb. Egy magára adó vállalkozás nem teheti meg, hogy nem azokat az alapanyagokat használja fel, amiről papíron megegyeztek. Így generálkivitelező kiválasztása előtt, a legfontosabb a referenciák ellenőrzése, esetleg egy-két munkát személyesen is ajánlott megtekinteni, vagy a tulajdonosokat megkérdezni mennyire voltak elégedettek a kivitelezővel. Weboldalunkon elérhetővé tettük a referencia munkáinkat, így bárki számára elérhető, és leellenőrizhető szolgáltatásunk.

2. A következő történet a munkaerőhiányból is adódik, hiszen egyre nehezebb megbízható és tapasztalt szakembert találni. Talán az egyik legnagyobb hiánycikk jelen pillanatban vízvezeték szerelőből és villanyszerelőből van. Ebben a történetben pedig egy „villanyszerelőről” van szó, akinek valószínűleg csak papírja volt a szakmájáról, valós szaktudás nem járt mellé, mivel hibásan kötötte be a vezetékeket, amellett, hogy a kapcsolók nem a tervek szerint lettek bekötve még az engedélyeztetéssel is probléma lett, ami során a ház teljes vezetékezését újra kellett köttetni. Természetesen másik szakemberrel, aki csak pár hétre tudott időpontot adni.

rossz villanyszerelő

A Helloház minden generálkivitelezést Kecskemét városában házon belül old meg, ami azt jelenti, hogy a kivitelezés össze munkafolyamata és az azokhoz kapcsolódó szakember a vállalkozásunkhoz tartozik. Egy családi ház építése kapcsán felmerülő kérésedet vagy kérdésedet elég csupán egy kollégával egyeztetned. Legyen szó villanyszerelőről vagy vízvezeték szerelőről mindig mindenki akkor és ott van jelen, ahogy azt az építési fázisok megkövetelik. Ezen kívül a generálkivitelezés alatt a saját felelős műszaki vezetőnk mellett a Wienerberger vállalat mesterház szakértőjével is ellenőriztetjük és véleményeztetjük az elkészült ingatlant, amivel minimalizáljuk az esélyét akármilyen hibának.

3. Nem megfelelő szakemberek építették a házat munkahelyi balesetek, vizsgálatok miatt csúszott a munka, majd egy másik kivitelezőnek kellett befejezni a munkálatokat. Cégünk 50 db családi házban maximalizálta az általa évente felépíthető házak darabszámát Kecskemét, Szeged és Budapest tengelyére összpontosítva. Ez a darabszám ugyan a limitálással sem mondható kevés munkának, ám úgy tapasztaltuk, hogy ez az a mennyiség amelyet gond nélkül tudunk kivitelezni. A generálkivitelezés Kecskemét városában csapatunkkal így mindig kiszámítható, ami kulcs ebben a szakmában.

munkahelyi baleset

A minőségi és kiszámítható munka mellett a korlátozott darabszám, azonban arról is biztosítja csapatunkat és a megrendelőt egyaránt, hogy a munka nem lesz összecsapott, és alkalmazottaink oda tudnak figyelni a munkafolyamatok szakszerű és biztonságos elvégzésére, ezzel limitálva a munkahelyi baleseteket. A biztonságos munkavégzést az is segíti, hogy cégünk vezetői és munkatársai az építőiparban és épületgépészetben eltöltött 20 évvel a hátuk mögött kell tapasztalattal rendelkeznek, nem pedig kevés szaktudással és tapasztalattal töltjük fel csapatunkat, amely a pandémia alatt és után sok vállalkozásra jellemző. Ezen kívül a generálkivitelezés Kecskemét városában, amennyiben cégünket választod, megbízható kezek munkájával valósul meg, ugyanis az általunk megépített otthonok magukon viselik a precizitást és alkalmazott technológiai tudást, cégünk pedig a Tiszta Alap Státusz minősítést.

4. Generálkivitelező könnyűszerkezetes házat épített, rossz minőségű anyagokból és pontatlanul. Tulaj többször is beszélt vele, kivitelező állította, hogy minden rendben. Végül független szakértőt felbérelt aki átnézte a házat, amit le kellett bontani. Minden generálkivitelezés Kecskemét városában a Helloházzal A Mesterház Minősítési Rendszer által tanúsítva történik. Mivel cégünk saját tőkéjéből finanszírozza az építkezések egyes ütemeit, ezért különösen fontos számunkra, hogy minden munkafolyamattal elégedett legyen a megrendelő, ugyanis amennyiben nem elégedett, nem fizetné ki a munkánk ellenértékét.

hibás könnyűszerkezetes ház

Cégünkkel a generálkivitelezés Kecskemét és környékén mindig minőségi munkával egyenlő és határidőn belül valósul meg. Ezen kívül az általunk épített családi házakat az alapozástól a saját felelős műszaki vezetőnk mellett a Wienerberger vállalat mesterház szakértőjével is ellenőriztetjük és véleményeztetjük. A teljes munkafolyamatot pedig egy több oldalas kontrollista szerint minősítettjük, és minden lépést, alapozástól a befejezésig dokumentáljuk, videózzuk és fotózzuk. Miután ez egy igen kényes szakma és tisztában vagyunk azzal, hogy a rossz kivitelezésnek és kivitelezőknek hamar híre megy, nagyon odafigyelünk minden egyes munkánkra, legyen szó egy kisebb házról vagy nagyobb beruházásról a generálkivitelezés Kecskemét városában cégünkkel problémamentesen zajlik.

Utolsó felvonásként pedig nem rémtörténet de rengeteg építkezés előtt állót vagy már építkezés közben érintő probléma az engedélyekből adódó probléma és az emiatti csúszások. Az állandó változások egy olyan része az építőiparnak, amire egy generálkivitelezőnek kötelessége oda figyelni. Az engedélyek beszerzése, háztervek elkészítése, a kitűzés, a föld-, a kőműves-, az ács-, a villamos- a festő-burkoló-, és a gépész munkák mind egy generálkivitelező felelőssége, így akármilyen csúszásról van szó annak felelősségét is vállalnia kell. Vállalkozásunk az ingatlanok határidőre történő átadását – kötbér ellenében is – vállalja, amit több tíz éves tapasztalatunknak és szakembereinkbe vetett bizalmunknak köszönhetően tudjuk biztosítani a megrendelő számára. Miután határidőre dolgozunk nem engedhetjük meg magunknak, hogy az engedélyek miatt bármiféle csúszás álljon elő egy generálkivitelezés kapcsán Kecskemét városában.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?