3+1 ingyenes program, amivel gyerekjáték a háztervezés

Egy álomotthon megtervezése még egy tapasztalt lakberendező számára sem kis feladat, hát még egy laikusnak. Szerencsére azonban ma már rengeteg segítség elérhető a neten, legyen szó egy ház megtervezéséről vagy csak némi inspiráció gyűjtéséről. Most következő bejegyzésünkben ezekből mutatunk néhányat.

 

1. Autodesk Homestyler, alaptól a bútorokig

Az Autodesk Homestyler megoldása nem a klasszikus séma alapján épül fel, hiszen az nem egy PC-re telepíthető szoftver, hanem egy böngészőben futtatható webes szolgáltatás. Az ingyenes háztervező adatbázisában ráadásul csak olyan tárgyakat találhatunk, amelyek a való életben is megvásárolhatók, amitől a szoftver egy interaktív bútorkatalógussá válik, melyen keresztül megvásárolhatók a virtuális valóságban elhelyezett modellek. Az elgondolás olyannyira jól működik, hogy több mint 40 ezer objektum található a szolgáltatás adatbázisában. Az áruháznyi bútorhoz ráadásul egy egyszerűen kezelhető, intuitív felhasználóbarát felületet kapunk, melyen belül – a jobb oldali házikóra kattintva – négy csoportba kerültek a tervezőeszközök, úgymint Építés, Bútorok, Dekoráció, Tájkép és kert. Elméletben tehát minden adott, ám tetőt vagy éppen angolkertet csak körülményesen hozhatunk létre a szolgáltatással.

forrás: https://www.homestyler.com/

 

2. SmartDraw, ha a lényeg a részletekben rejlik

A SmartDraw tervező program szintén remek lehetőséget biztosít arra, hogy álomotthonunkat megtervezzük. Amit érdemes tudni erről az alkalmazásról, hogy kezelése nagyon egyszerű és mindezek mellett letölthető Android és IOS készülékekre is. Segítségével komplett terveket készíthetünk, melyekhez diagramokat, folyamat ábrákat és határidőket is csatolhatunk. Az elkészített és mentett terveket különböző formátumokba exportálhatjuk, de akár úgy is dönthetünk, hogy egyszerűen kinyomtatjuk őket.

forrás: https://www.smartdraw.com/

 

3. Planner 5d, tervek kívülre és belülre

Gyakorlatilag közvetlenül a böngészőnkből készíthetünk remek lakberendezési terveket a Planner 5d nevű oldal használatával, ráadásul teljesen ingyen. A szolgáltatással nemcsak a szoba- (konyha-, fürdőszoba-) belsőt, de akár a ház tágabb környezetét (medence, kert, garázs) is megtervezhetjük. A program nagy előnye, hogy a ház belső tervezésénél  nem csupán a bútorok és nyílászárók elhelyezésére van lehetőségünk, hanem kisebb berendezési tárgyakat és embereket is elhelyezhetünk virtuális otthonunkban. Azoknak sem kell kétségbe esnie, akiknek nincs kiforrott ötletük otthonuk kinézetése, az oldalon ugyanis megnézhetők más tervei is, sőt a sajátjainkat is megoszthatjuk a nagyvilággal.

forrás: https://planner5d.com/

 

+1 Pinterest, ha ötletre van szükség

S ha már a saját munka: a virtuális lakberendezéshez nem árt szemügyre venni pár olyan fotót, ami megmutatja, hogy mások miként rendezték be otthonukat. Erre szerencsére rendelkezésre áll egy nagyszerű forrás, a Pinterest, amely szinte kifogyhatatlan tárháza az ötleteknek, az igények összeállításoknak, legyen szó a ház bármely helyiségéről vagy épp a megfelelő színek, berendezések, anyagok megválasztásáról.


Ezeket a cikkeinket olvastad már?

TOP 10 ingyenes és fizetős fürdőszoba tervező program

10 ingyenes házterv készítő program

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj el a legújabb cikkeinkről

Kövess minket!

Ha pedig tetszett a cikkünk oszd meg másokkal is

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ezeket olvastad már?